Изложби

Изложба на Калина Чанкова и Ромил Калинов

Представяне в Център-ателие "Николай Шмиргела"

Изложба на Калина Чанкова и Ромил Калинов


◊ СЪБИТИЕТО

Център-ателие "Николай Шмиргела"
ви кани на изложбата на

Калина Чанкова и Ромил Калинов
"Във формата"

Откриване: 16 април 2008 г. (сряда), 18.30 ч.
Изложбата ще продължи до 26 април 2008 г.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА И АВТОРИТЕ

Калина Чанкова и Ромил Калинов: “Чрез средствата на графиката и цветовете, когато няма граници между начин и език, правим опит да излезем от стандарта и предназначението на графичната техника, търсейки смисъла и духа. Бягайки от правилата, оставаме идейни и знакови илюзии за публиката.”

Ромил Калинов
: “Въвлечен в процеса на себеизразяване, аз осъзнах, че нищо не е по-силно от акта на творене, който изразява нашите действия, мисли и чувства. За мен тази сила е олицетворение на човешкия дух и изначален подтик за свобода и енергия.”

Ромил Калинов е роден през 1958 г. Завършва НХА през 1987 г. Специализира графика, графични техники и арт инсталации в "Cite Internationale des Arts", Париж. Преподава “Графика и графични техники” в НХА, член на СБХ. Има редица самостоятелни изложби в България и чужбина: 2005 г. – Ню Йорк (САЩ), 2003 г. – Малага (Испания), 1995 г. Белфаст (Ирландия) и др. През 2007 г. получава Почетен диплом от “V Международно триенале на графичните изкуства”, София. Негови творби са притежание на частни колекции в България и зад граница.

Калина Чанкова е родена през 1983 г. в гр. София. През 2002 г. завършва училището за приложни изкуства, специалност “Текстил”, а през 2007 г. се дипломира като бакалавър в НХА, София. Била е преподавател в център-ателие “Николай Шмиргела”, декоратор в списанията “Bravakasa” и “Идеален дом”. От 2007 г. до сега е участвала в редица групови изложби.
Автор:
Публикация:
15.04.2008 г. 18:03
Посетено:
1663
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/5655-izlozhba-na-kalina-chankova-i-romil-kalinov