Изложби

Изложба "Хлапетата и Чарли"

Национален конкурс за детско творчество с герой Чарлз Чаплин

Изложба "Хлапетата и Чарли"


◊ СЪБИТИЕТО

Предстои откриване на изложба с отличените творби от
Национален конкурс за детско творчество с герой Чарлз Чаплин
„Хлапетата и Чарли”.

Галерия Дебют (Художествената гимназия)
бул. Васил Левски 62
16-23.04.2008

Организатор – ТV7
Съорганизатори – НУИИ „Илия Петров” и галерия „Дебют”


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИДЕЯТА

На 16 април, рождения ден на малкият голям Чаплин, галерия Дебют ще представи експозиция от отличените творби в конкурса „Хлапетата и Чарли”. В изложбата ще бъдат включени творби на деца от 4 до 18 години от цяла България.

Детството на поколения хлапета, родени през ХХ век, е минало с филмите на нямото кино и в компанията на Чарли Чаплин – един от големите, знакови гении на всички времена. Но новото поколение деца – хлапетата на ХXI век, са други. Те си играят с компютри, познават всевъзможни големи, малки, истински и най-вече купища измислени „звезди”. Постоянно са „съблазнявани” да участват във всевъзможни рекламни „конкурси”, събуждащи потребителското в тях. Те обаче не познават кумира на своите родители – Чарли Чаплин – истинска вселена от талант, енергия, любов и хуманизъм.

Организаторите считат, че най-добрият начин да приобщим децата от новата генерация към ценностите на Чаплин е чрез неговото изразно средство – творчеството. Рисунката е най-личният начин на изразяване и хлапетата могат точно така да бъдат предизвикани, привлечени за творчество, вдъхновени и стимулирани от филмите на Чаплин, които ТV7 излъчи от 13 декември 2007 до 21 март 2007.


◊ НАГРАДИ

Специално жури ще отличи по три творби във всяка възрастова група, ще бъде връчена и една специална награда за видеоклип. Наградите са DVD плейъри, а за видеоклипа и излъчване по TV7.

Наградените и номинираните от журито творби ще бъдат показани в изложбата „Хлапетата и Чарли” в галерия „Дебют”, София, бул. „Васил Левски” 62 от 16 до 23 април 2008 г.

Наградените автори ще бъдат поканени да гостуват в предаването за култура на TV7 „5 по Рихтер”.
Автор:
Олимпия Николова
Публикация:
09.04.2008 г. 21:28
Етикети:
Посетено:
651
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/5626-izlozhba-hlapetata-i-charli