Изложби

Изложба на Венета Дочева във Френския културен център

Неподправената красота на природата

Изложба на Венета Дочева във Френския културен център


◊ СЪБИТИЕТО

Френският културен център в София ще бъде домакин на изложбата на младата българска художничка Венета Дочева

Откриването на изложбата е в понеделник, 07.04.2008 г., 17.30 ч.,
в сградата на Френския културен център -
ул. “Христо Белчев” № 7.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА
   
Изложбата ще покаже най-новите творби на Венета Дочева, нарисувани през последните няколко месеца. Използването на нови, по-”сухи” бои, дава възможност за пресъздаването на повече детайли и конкретика на образите. С по-голямата си дълбочина и детайлност картините са свидетелство и за израстването на художничката, чиито творби, по мнението на галеристи, вече се нареждат сред най-добрите съвременни български акварели.

Извор на вдъхновението й отново е неподправената красота на природата. Умението на авторката обаче е не само да я вижда и усеща, а и да я пресъздава – както като форми и багри, така и като настроение. “В картините ми е отразена по сетивен начин световната космическа хармония”, казва Венета Дочева.

   
◊ ЗА АВТОРА

След няколко самостоятелни изложби на Венета Дочева в София и успешни експозиции в Севлиево и Ямбол през миналата година, авторката подготвя пътуване на творбите си и зад граница.

Картините й са впечатлили наши културни центрове зад граница – в Братислава и Прага - които ще покажат нейните произведения в самостоятелни изложби през пролетта на следващата година.
Автор:
Мирослава Митева
Публикация:
04.04.2008 г. 21:15
Посетено:
1232
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/5594-izlozhba-na-veneta-docheva-vav-frenskiya-kulturen-tsentar