Изложби

Изложба графика на Крикор и Мъгърдич Касапян в галерия Възраждане

Светът на вечните теми

Изложба графика на Крикор и Мъгърдич Касапян в галерия Възраждане


◊ СЪБИТИЕТО


Галерия Възраждане, Пловдив
представя

от 8 до 29 април 2008

"Земни песни за небесни неща" - изложба на Крикор и Мъгърдич Касапян

Откриване на 8 април от 18 часа
в салона на галерия Възраждане, Пловдив, Старият град
ул. Стоян Чалъков № 1.

Заповядайте!


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА И АВТОРИТЕ

Събитие е, когато Крикор и Мъгърдич Касапян откриват изложба. От 8 април до 29 април 2008 те ще покажат най-новите си графики в галерия Възраждане, Старинен Пловдив. Изложбата е наречена "Земни песни за небесни неща".

Майстори на сухата игла, творците ще ни пренесат в един свят, колкото сюрреалистичен, толкова и реален, където вечните теми – за доброто и злото, за любовта, за знанието – ще ни заинтригуват с едно ново авторово тълкуване. Ще усетим, че колкото и да сме малки, ние сме част от голямата картина на живота и вселената, където всеки си е точно на мястото и неминуемо допринася за движението напред.

Завършили СХУ „Цанко Лавренов” – Пловдив и НХА - София, след 15 самостоятелни изложби, престижни международни награди и множество участия в графични биеналета, Крикор и Мъгърдич продължават търсенията си за душата на човека, за силите над него, за пространствата (които те така добре владеят), в които губейки се, всъщност Бог намира нас.

Сим Алексиев

Автор:
Дима Арабаджиева
Публикация:
04.04.2008 г. 13:23
Посетено:
4907
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/5590-izlozhba-grafika-na-krikor-i-magardich-kasapyan-v-galeriya-vazrazhdane