Изложби

Фалшивият Симеон в галерия Пистолет

Инсталации, фотография, живопис

Фалшивият Симеон в галерия Пистолет


◊ СЪБИТИЕТО

4-18 април 2008

Фалшивият Симеон
сайт - специфични инсталации, фотография, живопис

Андреас Фишбах (CH)
Хектор Мамет (CH/PL)
Силвия Сарделаро (IT)
Мария Гюкова (BG)


Галерия ПИСТОЛЕТ гостува на ул. Цар Симеон 48.

Откриване на 4 април - 19 ч.

 
◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Изложбата обединява разнообразната работа на четирима автори в един общ и нееднороден визуално-пространствен подход към проблемите на идентичността, естествеността и съществуването. Изградена в контакт със специфичната галерийна площ на Симеон 48 изложбата представя своя едновременно концептуален, експресивен и критичен облик на Фалшивия Симеон.

Вдъхновение за работата на Хектор Мамет са атомните теории; схващането, че светът е съставен от невидими частици; невидимото само по себе си. Той вижда различните части на даден обект като частици, кръжащи около ядрото на атома. Когато тези частици се променят, те променят и „конфигурацията” на предмета, създават нов „атом”. Настоящата инсталация се занимава с изследване на пространството. Състои се от един гардероб, намерен на място, преместен и премодулиран, така че да се помести в сводест проход, част от постоянния интериор на мястото.

Инсталацията на Андреас Фишбах представлява поток от изкуствена материя, формираща масивно тяло от органи, които се развиват в пространството на галерията, взаимодействайки с нещата, които са там. Един голям сюрреалистичен синтетичен организъм, който формира нееднородна цялост със свое собствено неопределено съществуване.

Работата на Силвия Сарделаро се занимава с изображения на кожата, като знак за различни състояния, които се появяват за миг, преди да изчезнат завинаги. Заснета, кожата се превръща в нещо друго, без оглед на това, което е била преди. Приема текстурата на съня, който съществува извън времето.

Работата на Мария Гюлева се занимава със символиката на куклата, която в миналото е материализирала житейския проект в съзнанието на играещото дете, била е модел за неговото съществуване, проекция на представите за бъдещ живот. Играта с куклата е непоследователна и хаотична репетиция на социално поведение, семейност и бит. Играенето е изхабило тялото на куклата, оставяйки следи на нехайство и агресия.

 
• Изложбата се осъществява в сътрудничество със Студио ДАУХАУС и Татяна Недялкова

Часове за посещение:
сряда-четвъртък-петък, 18-21ч
и по договорка: 0898/471467


Автор:
eskimo eskimo
Публикация:
03.04.2008 г. 14:26
Посетено:
899
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/5581-falshiviyat-simeon-v-galeriya-pistolet