Изложби

Малка дневна музика на Момчил Колчев в галерия Париж

Свят на освободената фантазия и удоволствието от създаването

Малка дневна музика на Момчил Колчев в галерия Париж


◊ СЪБИТИЕТО

"Малка дневна музика"
Цветни колажи на Момчил Колчев

От 2 до 18 април 2008
в Галерия Париж,
София, ул. Париж 8


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Оригинални хрумвания, направени с много любов и представени чрез абстрактната кавалетна живопис – така най-точно може да се опише предстоящата изложба на художника Момчил Колчев. Ще бъдат показани около двадесет и пет творби, които са изработени в техниката на хартиения колаж и пастел.

Ето какво казва авторът за своите работи:

"Малка дневна музика... На нейния звънлив фон танцувам с образите от картините си. Лирични, еротични, носталгични. Танго, блус, фадо. Един свят на освободената фантазия и удоволствието от създаването. Но какво би била тя без усещането за радост у тези, при които ще стигнат моите цветни импулси!"

Голяма част от заглавията са музикални, а настроението, което блика от картините, е ведро, светло и жизнерадостно. Ако има някаква тъга, то тя е мека, нежна и носталгична.

Колажът като техника е забавление и игра за Момчил.

Неслучайно има и такъв цикъл, озаглавен "Карнавал", който синтезира в себе си всички пъстри и закачливи мисли, чувства и емоции на автора, докато работи.


◊ ХУДОЖНИКЪТ

Момчил Колчев е роден през 1955 г. в гр. София, завършва Художествената академия през 1983 г., специалност "Плакат".

Дълги години работи в областта на графичния дизайн и илюстрацията, но в последните десет години се посвещава изцяло на живописта. Има редица самостоятелни иложби, както и множество участия в групови експозиции и биеналета в Европа, Азия и Северна Америка.

Експозицията може да бъде видяна от 2 до 18 април, както и в уебсайта на галерия "Париж", а всички, които искат да се срещнат и разговарят с Момчил Колчев, ще могат да го направят на 4 и 5 април от 11 до 18.30 ч.

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
27.03.2008 г. 12:18
Посетено:
1662
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/5530-malka-dnevna-muzika-na-momchil-kolchev-v-galeriya-parizh