Изложби

"Рисунките на Рошпака" в галерия Париж

Началото на една нова традиция

"Рисунките на Рошпака" в галерия Париж


◊ СЪБИТИЕТО

На 6 март 2008 в галерия "Париж" ще се открие изложбата "Рисунките на Рошпака".

Изложбата ще постави началото на една нова традиция, а именно – всяка година през месец март да се представят рисунки на Росен Рашев.

Експозицията ще продължи до 26 март 2008 г.
 

◊ ЗА АВТОРА И ИЗЛОЖБАТА

Росен Рашев-Рошпака е уникален български художник, който чрез картините си по детски чисто ни разказва за света, за “Дедо Боже”, за семейството, за ангелите, за душите и за всякакви реални и нереални земни твари.

Рошпаковите същества понякога пътуват по небето извили небесните си хора, друг път плуват с корабите на живота, следвани от мъдрите мълчаливи риби или просто весело си крачат по земята.

Обединяващото между всички тях е Любовта. Те обичат, обичани са и разпръскват върху нас безмерна, жизнеутвърждаваща Любов. Любопитни и закачливи погледи надничат през хартията, напомняйки ни, че пролетта и новото начало настъпват с пълна сила.

Рисунките са малък формат, рамкирани и с различна техника – някои са шити върху хартия, други са само с туш и акварел, а трети са просто една непрекъсваща линия. Максималната цена е двеста и петдесет лева и е един своеобразен жест към всички почитатели на Рошпака.

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
04.03.2008 г. 21:55
Посетено:
978
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/5410-risunkite-na-roshpaka-v-galeriya-parizh