Изложби

Изложба на фотографа Юрий Конов в Плевен

Градът в образи

Изложба на фотографа Юрий Конов в Плевен


◊ СЪБИТИЕТО
 
На 23.01.2008 от 17 ч. в Къщата на художниците – Общинска галерия на ул „Д. Константинов” в Плевен, бе открита прес фото изложба на Юрий Конов – "Моят поглед".

Изложбата ще продължи до 05.02.2008

• Събитието е организирано от
. Община Плевен,
. Дружество на журналистите,
. вестник „Посредник”
 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА И ИЗЛОЖБАТА
 
Юрий Конов работи от 16 години за регионалния всекидневник „Посредник”. Фотографиите, които представя пред плевенчани, са запечатали човешкото  ежедневие – екстремните мигове и делничността, официално облечените хора и клошарите, усмивките и страданието.

Юрий печели първа награда в един от разделите на
БГ прес фото за снимките си при срутването на сграда на ул. „Шейново” в Плевен на 11 май 2004 г., когато под руините са загинали трима души.

Други екстремни мигове от работата му на фотограф са заснимането на взривен „Москвич”, съучастие в акция на Грийнпийс срещу АЕЦ - Белене, спускане по 30-метрова скала, без екипировка, заедно със студенти пилоти от четвърти курс в обучение по оцеляване.

Авторът има идея в края на всяка година фоторепортерите от Плевен да правят обзор в снимки, наречен Плевен прес фото – по модела на Уърлд прес фото, БГ прес фото. Ако тези снимки се съхраняват през годините, така може да бъде запечатана историята на града.
Автор:
Ценка Пенева
Публикация:
03.02.2008 г. 15:05
Етикети:
Посетено:
730
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/5258-izlozhba-na-fotografa-yuriy-konov-v-pleven