Изложби

Международна художествена изложба в "Тракарт" - Пловдив

Добродетелите на истината, добротата и търпението

◊ СЪБИТИЕТО

Българска Фалун Дафа Асоциация
организира Международна художествена изложба "Истина, Доброта, Търпение"

От 29 януари до 29 февруари 2008 г.

Официално откриване на 29 януари 2008 г., от 18 часа,
в артцентър "Тракарт", гр. Пловдив.

Изложбата ще бъде показана в галерията по покана и с любезното съдействие на артцентър „Тракарт”. Ще бъде направена демонстрация на петте упражнения на Фалун Гонг и представена философията на традиционната китайска практика за самоусъвършенстване.

Пресконференция във връзка с откриването на изложбата ще се проведе от 12 часа на 29 януари 2008 г. в артцентър “Тракарт”. В нея ще участват г-н Жорж Трак, собственик на артцентър “Тракарт”, и българи, практикуващи Фалун Гонг.

Изложбата може да бъде посетена всеки ден от 9.00 до 19.00 часа. Вход свободен.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Всички автори са последователи на медитативната практика Фалун Гонг (Фалун Дафа), която през 1999 г. е забранена в Китай – страната, от която произлиза.

Чрез практикуването на Фалун Гонг те са придобили добро физическо и психическо здраве и са открили отговорите на въпроси, които са търсили през целия си живот. Следвайки принципите на истината, състрадателността и толерантността, техният живот се е превърнал в процес на постоянно възраждане. Това, по техните думи, е път на завръщане към една изгубена, по-висша същност. В тази експозиция художниците описват своя поглед към света, личните си преживявания и това, което търсят желаещите да въплътят и усъвършенстват добродетелите на истината, добротата и търпението. Въпреки това в Китай последователите на Фалун Гонг са затваряни в трудови лагери, психиатрични клиники и затвори, където са принуждавани да се откажат от вярата си. На мъчения и изтезания са били подложени и някои от авторите на картините.

Организаторите на изложбата – българи, практикуващи Фалун Гонг – целят да привлекат общественото мнение към един толкова важен въпрос, какъвто са човешките права и тяхната защита. Неправителствени организации са доказали, че над 3000 практикуващи Фалун Гонг са убити по време на продължаващото и до днес преследване в Китай. Миналата година двама канадски експерти публикуваха доклад, доказващ, че в Китай убиват практикуващи за техните органи, продавани на черния пазар за трансплантации в Китай.

Посетителите на изложбата ще могат да видят картини, разкриващи красотата на живота, следващ моралните добродетели на истина, доброта, търпение, както и волята, с която практикуващите Фалун Гонг устояват срещу жестокото преследване. Те ще могат да се запознаят и със самата практика за самоусъвършенстване и да получат повече информация за преследването.
Автор:
Публикация:
28.01.2008 г. 16:44
Посетено:
764
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/5230-mezhdunarodna-hudozhestvena-izlozhba-v-trakart-plovdiv