Изложби

Изложба на Румен Скорчев в Чирпан

Графика, рисунки, живопис

◊ СЪБИТИЕТО

В рамките на Яворовите януарски дни 2008 г. в изложбена зала "Г. Данчов-Зографина" в Чирпан бе открита изложба на известния художник Румен Скорчев.

Изложбата може да се види до 16.02.2008 г.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

В експозицията са представени
графика, рисунки, живопис на Румен Скорчев. 26 от графиките са от фонда на къща-музей "П. Яворов", Чирпан и са дарение от художника, направено през 2004 г. Те са тематично свързани с творчеството на Яворов и неговата антологична книга "Подир сенките на облаците". Наред с тях зрителите могат да видят и графики, посветени на лириката на Пушкин, Кирил Христов, Тарас Шевченко, Джон Кийтс.

Три живописни платна от цикъла "Човекът и природата" и триптихът "Ешафод 2003", притежание на СГХГ и НХГ, допълват представата за динамичния творчески път на художника.


◊ АВТОРЪТ

Румен Скорчев - започнал като илюстратор на книги за деца и възрастни, усвоил отлично техниката на графиката и от 90-те години на миналия век енергично навлязъл в света на живописта. Участник в индивидуални и групови изложби у нас и в чужбина, носител на награди от международни биеналета от Италия, Полша, Австрия, Америка. Основател на първото международно биенале в България и на Марионетния театър.
Автор:
Eлена Шопова
Публикация:
22.01.2008 г. 21:23
Посетено:
1324
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/5206-izlozhba-na-rumen-skorchev-v-chirpan