Изложби

"Случки с ангели и хора" в галерия "Николай Шмиргела"

Да помогнем на един от малките ангели, дошли да ни научат на обич и човечност

"Случки с ангели и хора" в галерия "Николай Шмиргела"


◊ СЪБИТИЕТО

Център-ателие „Николай Шмиргела” и Мтел

канят всички желаещи да намерят своя ангел
на изложбата "Случки с ангели"


Четвъртък, 20.12.2007 г., 19.00 ч.
ул. “Ген. Паренсов” 30
(на ъгъла с бул. “Евлоги Георгиев” 85)


◊ ПРОЕКТЪТ "НАПРАВИ АНГЕЛ С МЕН"

В Център Ателие „Николай Шмиргела” всеки ден атмосферата е необичайно весела и творческа. В едно истинско ателие деца със и без семейства изразяват емоциите си чрез средствата на изкуството. Това им помага да усетят себе си като творци - освободени и открити.

Проектът “Направи ангел с мен” е резултат от желанието да извадим от анонимност малка част от децата с увреждания, както и деца, лишени от родителски грижи, да ги покажем като творци, личности с интересни представи за света на хората и... извън него. Цяла седмица децата рисуваха с акварели и изрязваха от хартия, моделираха от глина ангели заедно с известни български художници. В една истински вълшебна и вдъхновяваща среда всички участваха с голямо желание и нетърпение да видят крайния резултат от усилията си.

Щастливи сме, че имаме възможността да споделим с вас малки мигове от този магически, “ангелски арт шоп” в краткия филм, запечатал хубавата и чиста енергия на разговорите, усмивките, огромното старание да изненадаш света с идеята си. Накрая никой не искаше да „напусне” приказката.


◊ ИЗЛОЖБАТА

Изложбата “Случки с ангели и хора”
показва и разказва за едно приятелство на основата на творчество. Но то има своята далечна и много важна цел – да бъдат открити талантливи деца от социални домове и благодарение на спонсори да получат занаят в училища по изкуства. Така всеки би намерил своя ангел и както каза една от художничките: „ще дойде момент, в който известни деца ще работят с български художници”.

Екипът, работил с децата през тази предпразнична седмица, реши да се опита да помогне на един от малките ангели, дошли да ни научат на обич и човечност.

Мария е на 8 години и е с пълна церебрална парализа.
• Средствата, събрани от разпродажбата на творбите от изложбата, ще позволят да се закупи уредът за нейното раздвижване, за да може да ходи.


За повече информация:
Юлия Банкова
Център-ателие “Николай Шмиргела”
Тел: 9801031; 0888 780292

Автор: Лилия Николова
19.12.2007 г. 23:08
Посетено: 940
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/5100-sluchki-s-angeli-i-hora-v-galeriya-nikolay-shmirgela