Изложби

Реалност и фантазия. Дебют на Пламен Кирилов

Коледна изложба в Радио Стара Загора

Реалност и фантазия. Дебют на Пламен Кирилов


◊ СЪБИТИЕТО

“Реалност и фантазия” е дебютната самостоятелна изложба на Пламен Кирилов. Това е една от идеите на Радио Стара Загора и предаването за изкуство и култура “Арт-ревю” да открива и представя съсем млади, все още неизвестни, но талантливи и уникални с новаторското си творчество автори.

С тази иновативна мисия досега в Галерия Радио Стара Загора представиха своето творчество възпитаниците на Професионалната гимназия по пластични изкуства “Дечко Узунов”; Ивелина Иванова; Цветелина Стефанова и Диана Петрова.

Пламен Кирилов е поредното арт-откритие в нашия град! Радио Стара Загора има честта да бъде домакин на експозицията “Реалност и фантазия”!

Заповядайте на Откриването на изложбата на 18 декември от 18 ч. в Галерия Радио Стара Загора! Изложбата ще бъде достъпна за посетители до края на февруари 2008 г.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Изложбата живопис на младия художник Пламен Кирилов е коледният подарък на Радио Стара Загора към ценителите на изкуството. Реалността и фантазията са пътят на твореца към пейзажния жанр, интерпретиращ живия, реалния живот с фантазната чувствителност на  живописеца...

Реалност и фантазия... На границата с импресивния подход и, понякога неочаквано преобръщайки посоката към експресивността, Пламен Кирилов ще бъде вашият гид в страната на фантазиите, породени от реалността - онази, която ни заобикаля, и онази, която вижда и усеща авторът.


◊ ЗА ХУДОЖНИКА

Пламен Кирилов е роден през 1982 г. Носител е на голямата награда на Есенен салон 2007 - Стара Загора.

През 2005 г. завършва Националната художествена академия, специалност Текстил. Преди това минава през школата на Частна академия "Жул Паскин” в София, където учи живопис. А първите уроци по изобразително изкуство получава в годините между 1995-2000 г. в Средното художествено училище "Акад. Дечко Узунов" - Казанлък.

С творбите си досега е участвал в общи експозиции в галериите „Мургаш”, „Солерс” и „Арт алея” в София, както и в изложби в Казанлък и Стара Загора. 2004 година е знаменателна за Пламен Кирилов като един от художниците на Балканското квадринале на живописта "Митовете и легендите на моя народ" - Стара Загора.
Автор:
Петя Златанова
Публикация:
10.12.2007 г. 19:17
Етикети:
Посетено:
3469
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/5060-realnost-i-fantaziya-debyut-na-plamen-kirilov