Изложби

Петко Петков в галерия Париж

Избрани творби от периода: 1995-2005 г.

Петко Петков в галерия Париж


◊ СЪБИТИЕТО

На 05 декември 2007 г. в галерия Париж
ще се открие
изложбата на самобитния плевенски художник Петко Петков.

Картините ще могат да бъдат разгледани до 19 декември 2007 г. в Галерия Париж, София, ул. Париж 8, както и “он-лайн” в сайта на галерия Париж.


ЗА АВТОРА И ИЗЛОЖБАТА

Петко Петков е роден през 1945 г., но за своя дълъг творчески път е малко познат на софийската публика.
Експресивно-фигуративните картини на художника са не само колоритно въздействащи, а и третират по оригинален начин както митологични и библейски теми (Даная, Сънят на Божеството, Грехопадение, Битие 4-6, Сузана), така и лични емоции от живота на художника (Ателие, Галерия, Фрагменти).

В изложбата ще бъдат показани дванадесет творби, създадени в периода 1995–2005 година. С три от изложените картини Петко Петков участва и в миналогодишното “Бианале на малките форми” в гр. Плевен. Там неговия ярък стил и искрен подход към изкуството са достойно оценени от журито, което му връчва Голямата награда за 2006 г.

Петко Петков е художник, съпреживяващ емоционално всяка една своя творба и поради това той трудно се разделя със своите произведения. С настоящата си изложба галеристите имат за цел да подкрепят и окуражат един творец, чието изкуство е създадено далеч от светлините на прожекторите.

Автор:
Публикация:
03.12.2007 г. 12:39
Посетено:
3107
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/5000-petko-petkov-v-galeriya-parizh