Изложби

Фотоизложба на Окан Йелмаз

Триадата Човек – Място - Време

◊ СЪБИТИЕТО

Регионална библиотека “Захарий Княжески”, Стара Загора, и Лит Арт Клуб
представят

Фотоизложба на Окан Йелмаз
Триадата Човек – Място - Време


◊ ВРЕМЕ И МЯСТО

6–30 ноември 2007 г.

Официално откриване:
6 ноември (вторник), 18.00 часа
Стара Загора, Регионална библиотека “Захарий Княжески”, бул. Руски № 46, фоайе, ІІ етаж
 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА АВТОРА

Окан Йелмаз е роден през 1967 г. в Кайсери, Турция. Машинен инженер. Директор в частна фирма. В момента работи в Стара Загора. Женен, баща на две деца.

Интересът му към приложните изкуства започва през ученическите му години, в часовете по изобразително изкуство. От 2002 г. се занимава с фотографиране. В снимките си представя връзката човек – място - време. Приоритет са композиции, в които се намира в пълна близост с героите си.

Член е на ЕФОТ. В национални фотографски конкурси е печелил отличия и награди в изложбите. Участник е в много смесени изложби. Фотографиите му са публикувани в някои списания и книги. Самостоятелната му изложба, наречена „Камъкът си тежи на мястото”, е представена на вниманието на любителите на фотографии в Одрин - ЕФОТ, и в Анкара - АФСАД.

„Камъкът си тежи на мястото” е първата самостоятелна изложба на Окан Йелмаз. В периода 2002-2006 г. създава 30 броя цветни фотографии на тема „човек – място – време”, снимани в Турция, Сирия, България, Мароко и Унгария. Първото представяне на изложбата се осъществява в изложбената галерия на Одринското фотографско списание ЕФОТ в периода 23 декември 2006–18 януари 2007 г., а по-късно, в периода 17-31 март 2007 г. в изложбената галерия на АФСАД Анкара.

За повече информация и фотографии:

Автор:
Уляна Кьосева
Публикация:
02.11.2007 г. 19:54
Етикети:
Посетено:
744
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/4779-fotoizlozhba-na-okan-yelmaz