Изложби

"Моделиране на пустотата" в галерия Астри

Първата от цикъла автопортретни изложби

"Моделиране на пустотата" в галерия Астри
"Книга" - Валентин Георгиев


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия Astry представя

от 1 до 25 ноември 2007

Моделиране на пустотата или
Автопортрети - реалистично и сюрреалистично

Това е изложба, събираща десетима съвременни автори, работещи в областта на живописта и скулптурата. Тя е първата от цикъла автопортретни изложби, които ще продължат през следващите две години.

Официално откриване - на 1 ноември 2007, от 18 ч.


◊ ОЩЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

На пръв поглед разнородната група художници, сред които са Валентин Георгиев, Йордан Тодоров, Тони Тодоров, Юлия Станкова, Юлиана Сотирова, Мартин Кръстев, Маргарита Московян, Петринел Гочев, Атанас Мацурев и Велико Маринчевски, са обединени от вечната тема за себепознанието.
           
Казват, че човек познава себе си, като се съотнася или „отразява” в погледа на другия. И също, че пълното самопознание се достига единствено в момента на смъртта...
           
Подходът на всеки един от художниците, реалистичен или сюрреалистичен, философски или натуралистичен, е задълбочен и искрен. А за зрителя е оставена възможността, познавайки другия, да стигне до част от себе си.


◊ ОЩЕ ЗА КАРТИНАТА

"Книга"
Автор: Валентин Георгиев, маслени бои, платно

Всеки е една книга - било то прочетена, незавършена, отново започната, затворена завинаги... Моята, просто се е сляла с околния пейзаж като част от повърхността. Понякога я изваждам от естествената й среда и понаписвам нещо в нея, или пък си припомням. Естествено, това е мое усещане и едва ли ще споря със зрителя, ако той не вижда това, а например открие в тази книга една надгробна плоча - той също ще е прав и за мен остава комплимента, че е гледал, видял и си е задал въпроси...
Автор:
astrygallery
Публикация:
30.10.2007 г. 14:35
Посетено:
831
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/4748-modelirane-na-pustotata-v-galeriya-astri