Изложби

Изложба на деца от социални домове в Център-ателие “Николай Шмиргела”

Разпродажбата на детските творби ще бъде изцяло в полза на домовете

◊ СЪБИТИЕТО

На 18 октомври 2007 г.
Център-ателие “Николай Шмиргела” организира
изложба-базар “Обичам те!”.

Творбите са изработени от деца с увреждания от дневния дом “Добро сърце” – Перник и дома за временно настаняване “Вяра, надежда, любов” – София. Към децата ще се присъедини и председателят на ДАЗД г-жа Ширин Местан.

Откриването на изложбата ще се състои между 14.00 и 15.00 ч. на ул. ”Ген. Паренсов” 30, Център-ателие “Николай Шмиргела”.


◊ И ОЩЕ

Благодарение на подкрепата на г-н Юго Вутен и Фондация „АССА” в Център-ателие „Николай Шмиргела” се случват вълшебства - деца, пострадали от насилие и деца с умствени увреждания могат да се смеят и творят, да разиграват приказки и така да се изправят срещу страховете си.

Всеки делничен ден галерията е запазена територия за занимания по рисуване, керамика и работа с приказки на децата от домовете “Добро сърце” и “Вяра, надежда, любов”. От тази година заниманията са отворени и за всички деца, желаещи чрез деликатния свят на изкуството да опознаят себе си и да намерят нови приятели.

Детските творби целогодишно ще се продават в галерията “Николай Шмиргела”, като събраните средства изцяло се предоставят за подпомагане на домовете.

За повече информация:
Юлия Банкова
Център-ателие “Николай Шмиргела”
Тел: 9801031; 0888 780292

Автор:
Лилия Николова
Публикация:
17.10.2007 г. 21:16
Етикети:
Посетено:
719
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/4672-izlozhba-na-detsa-ot-sotsialni-domove-v-tsentar-atelie-nikolay-shmirgela