Изложби

Изложба на Лариса Илиева

GreenCat Gallery - 2007

Изложба на Лариса Илиева


◊ СЪБИТИЕТО

GreenCat Gallery представя
от 25 септември до 23 октомври 2007 година

"Лариса Илиева"
Лауреат на "Pastel en Franse" 2006
Асоциация на френските пастелисти

• С любезната подкрепа и участие на Френски институт - София

Официално откриване на 25 септември, 18.30 часа
в изложбената зала на GreenCat Gallery, ул. Върбица 6, София
 

◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

От 25 септември, GreenCat Gallery предлага на публиката експозиция, посветена на художничката от Велико Търново Лариса Илиева.

Творбите на Илиева не са от ‘обичайния’ за GreenCat Gallery тип и провокират известни въпроси. Макар доста ‘съвременен’, стилът й се доближава повече до духа на миналия век, отколкото до днес. В стилистично отношение картните на Илиева напомнят за произведенията на Руския класицизъм или пък френския “Belle Epoque”.

Използвайки предимно сух пастел, тя пресъздава пейзажи, натюрморти или портрети с изключително високо техническо умение и с чувство, което проектира романтизирани изображения, леко отдалечени, но в същото време така добре познати на зрителите.

Движейки се на тънката граница на ‘кича’, Илиева успява да наложи своя собствен стил над ‘класическия’ сюжет и демонстрира изключително високо ниво на майсторство при конструирането на своите картини.

Лариса Илиева е удостоена с Първа награда от Асоциацията на Френските пастелисти (“Association des pastellistes Francais”) през 2006 година и стремглаво се превръща в добре познато и утвърдено име сред художниците-пастелисти, име, което следва да намери своята публика и у дома в България.

Автор: Надя Манева, GreenCat Gallery
25.09.2007 г. 13:00
Посетено: 1009
Етикети: Изложба
Линк към публикацията:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/4519-izlozhba-na-larisa-ilieva