Изложби

Благотворителна изложба "Ура, ваканция"

В помощ на деца, изпаднали в беда

◊ СЪБИТИЕТО
 

Благотворителна изложба „Ура, ваканция” с над 60 картини, нарисувани от деца на служители на Обединена българска банка, ще бъде показана от 19 до 20 септември 2007 година в изложбена зала „Средец” на Министерството на културата.

Официално откриване
на 19 септември, сряда, от 10.30 часа.

Изложбата се организира от ОББ с подкрепата на Министерството на културата и ще бъде открита от Радка Тончева, изпълнителен директор на ОББ.


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Творбите на децата-художници са участвали в организирания от банката конкурс за картина, свързана с лятната ваканция и преживяванията им през нея. Най-малките творци са на 5 години, а най-големите - на 17 години.

Изложбата има благотворителен характер. Всеки посетител ще има възможност да закупи избраната от него картина, като събраните суми ще постъпят по сметката на Детски фонд „Лекарства за живот” към сдружение „Обединени за милосърдие” за лечение на деца с различни заболявания.
        
Сдружение „Обединени за милосърдие” е основано през 2006 година от служители на ОББ. Сред основните му цели са лечение и грижи за деца, изпаднали в беда. В момента сдружението събира средства за закупуване на специален растежен хормон за лечение на деца със значително изоставане във физическото си развитие.

Автор:
МК
Публикация:
17.09.2007 г. 14:18
Посетено:
1067
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/4478-blagotvoritelna-izlozhba-ura-vakantsiya