Изложби

"Ябълката". Съвместна изложба на Мария и Върбан Върбанови

В рамките на новия творчески проект "Realistic+Abstract”

◊ СЪБИТИЕТО

На 10 септември от 18.30 часа
в зала “Средец” на Министерство на културата ще се открие изложбата “Ябълката – реалистично и абстрактно” на пловдивските художници Мария Върбанова и Валери Върбанов.

Изложбата ще продължи до 18 септември 2007 година.

Тази изложба е поредната от техния нов проект: "Realistic+Abstract” и ще съдържа както самостоятелни платна на двамата автори, така и творби, създадени съвместно.

За първи път в тяхната творческа кариера авторите ще покажат и арт фотографии – актова фотография с прожекции на ябълки върху голо женско тяло.

        
◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Живописта, която ще представи Валери Върбанов, включва абстрактни композиции с реалистични елементи – интерпретации на тема “Ябълката”.

Мария Върбанова ще представи платна в жанра натюрморт: от класически до фотореализъм и минимализъм – също интерпретации на тема “Ябълката”. Изложбата ще съдържа и няколко фотореалистични платна, творени в сътрудничество между двамата автори.

На откриването авторите ще прожектират свой мултимедиен продукт – една импресия от процеса на създаването на фотографиите, както и процеса на създаване на фотореалистичните им платна. Повечето от картините от тази изложба ще бъдат показани за първи път пред българската публика, защото въпреки че са познати и добре продавани автори в чужбина – в Норвегия, САЩ, Канада, Япония, Австралия, Мария и Валери не бяха излагали в България от 12 години.

Тази изложба е трета от тазгодишната им поредица изложби в България в рамките на техния проект - "Realistic+Abstract".
        
Авторите възприемат тази своя изложба като анонс за предстоящото им през м. май 2008 г. представяне със съвместна изложба в най-голямата частна галерия в Норвегия – Gallery “Amare”, в рамките на Ставангер 2008 - Културна столица на Европа.

Повече подробности за творчеството на двамата автори могат да се видят на техните сайтове: http://www.mariavarbanova.evro.nethttp://www.varbanov.evro.net и  http://www.varbanov.dir.bg .
        

Автор:
МК
Публикация:
10.09.2007 г. 14:19
Посетено:
795
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/4441-yabalkata-savmestna-izlozhba-na-mariya-i-varban-varbanovi