Изложби

Димитър Каратонев в галерия Париж

Разходка с лодка

Димитър Каратонев в галерия Париж


◊ СЪБИТИЕТО

Галерия Париж представя

"Разходка с лодка" - самостоятелна изложба графика на
Димитър Каратонев

От 4 до 25 септември 2007


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Изложбата ще се проведе успоредно с Международното триенале на графиката, което започва в началото на септември в пространството на “Шипка 6” и в което авторът също участва.

В галерия Париж Димитър Каратонев ще покаже най-новия си цикъл графики, обединени под името “Разходка с лодка”. Успоредно с тях посетителите на изложбата ще могат да видят и непоказваната серия "Дракони" 2006, както и подбрани работи от предишни серии.

Общо ще бъдат показани около тридесет творби.
Новите абстрактни композиции са изпълнени с метални графични техники, а по-големият им формат, както и елегантният колорит, спомагат за постигането на едно чисто живописно въздействие.

Това ще бъде първата самостоятелна изява на младия график пред софийска публика. Той е на 30 години и е възпитаник на Великотърновския университет.

Каратонев вече е носител и на няколко международни награди. Последната от тях дойде само преди месец от биеналето ”Ex Libris” в гр. Глидице, Полша.

Изложбата на Димитър Каратонев ще продължи до края на месец септември, както и онлайн в сайта на галерия Париж - http://www.gallery-paris.com.
Автор:
Борис Павлов
Публикация:
31.08.2007 г. 19:08
Посетено:
1328
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/4413-dimitar-karatonev-v-galeriya-parizh