Изложби

Изложба-базар с произведения на невиждащи творци в Пловдив

И те са достойни граждани на Европа

◊ СЪБИТИЕТО

От 16 до 30 юли 2007 в Балабановата къща на Стария град в Пловдив се проведе традиционната вече изложба-базар под мотото „Достойни граждани на Европа”.

Цели 14 дни бяха изложени изделия и произведения, автори на които са творци с нарушено зрение от Пловдив, Пазарджик и от Националния център за рехабилитация на слепи.


◊ ПОВЕЧЕ ЗА ИЗЛОЖБАТА

Представени бяха и се разпродаваха ръчно плетиво, макраме, кошничарски изделия, бижута, картини, книги и други. По време на изложбата-базар се състояха и рецитал, концерти, включително и изяви на млади таланти.

Вратите на изложбата бяха отворени за посетители и купувачи всеки ден от 9.00 до 17.30 часа. Според организаторите, поради тазгодишните необичайни жеги, посетителите на това издание на изложбата-базар са били значително по-малко. И купувачите, в сравнение с предишни години, са били също доста по-малко и са купували най-често по-дребни и евтини неща.

Все пак, организатори и участници в изложбата са доволни, че традицията продължава и че обществеността на Пловдив и неговите гости отново се запознаха с творческите възможности на хората с нарушено зрение. 

Автор:
Ангел Сотиров
Публикация:
30.07.2007 г. 19:19
Посетено:
855
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/4349-izlozhba-bazar-s-proizvedeniya-na-nevizhdashti-tvortsi-v-plovdiv