Изложби

До Чикаго с палитра и контрабас

Пърформанс в Полския институт, София

◊ СЪБИТИЕТО

Откриване на изложба живопис на Кина Бъговска
с участието на авторката

Рецитал на Петя Бъговска (контрабас)

26 юни 2007 г., вторник, от 18 ч.,
Полски институт, ул. Веслец 12 


◊ ПОВЕЧЕ ЗА УЧАСТНИЦИТЕ

Kина Бъговска е завършила живопис и графика в Академията за изящни изкуства в Лодз, Полша през 1979 г. Работила е като преподавател в Школата по приложна графика в София, проектирала е корици на книги и интериори. От 2000 година живее в Чикаго и е художествен редактор в български вестник, издаван в Америка.

Има много самостоятелни изложби и участия в общи художествени изложби в България, Финландия, Швейцария и Америка. През 2006 г. художничката участва във ІІ световен Bass Fest във Вроцлав. Кина Бъговска е член на СБХ и на ARC Gallery, Chicago.

Петя Бъговска е професор по контрабас в Държавната музикална академия в София. Тя е призната в Европа и САЩ солистка, оркестров музикант и камерен изпълнител. През 2005 г. тя е солист на NW Chicago Symphony. Канена е като изпълнител и преподавател в майсторски класове в много европейски страни и САЩ. Има два солодиска, редактира контрабасов репертоар, публикува статии в американското списание International Society of Bassists и английското Double Bassist.

Издала е сборник с авторски етюди за контрабас.
Нейни студенти работят в много оркестри в Европа и САЩ. Петя Бъговска преподава и във Факултета по изпълнителски изкуства на Wright College в Чикаго.

Вход свободен

Автор:
Полски институт - София
Публикация:
21.06.2007 г. 19:45
Етикети:
Посетено:
1114
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/4188-do-chikago-s-palitra-i-kontrabas