Изложби

Международен търг на модерно и съвременно изкуство

Общо 100 произведения на изкуството от 9 европейски държави

Международен търг на модерно и съвременно изкуство
Тя. Спартак Йорданов


◊ СЪБИТИЕТО

GreenCat Gallery
организира

Първи международен търг на модерно и съвременно изкуство


На 17 юни 2007 г. в хотел Хилтън, София.

• С подкрепата на „М. С. Тритон”, „Стела Артоа”, Хилтън София


◊ ПОВЕЧЕ

Общо 100 произведения на изкуството от 9 европейски държави ще бъдат предложени за наддаване.

Търгът ще включва творби на съвременни български автори като: Спартак Йорданов, Ивайло Савов, Любен Диманов, Иван Русев, Кольо Карамфилов, Николай Панайотов, Петър Лазаров, Вихрони Попнеделев, Петко Дурмана, Лариса Илиева, Николай Тотев, Иво Милев, Боян Янев и др., редом със съвременни творци от редица европейски държави (Белгия, Германия, Австрия, Русия, Испания, Холандия и др.), някои от които са: Аксел Даазелере, Адалберт Ганс, Карлос Фуентес, Валентин Самарин, Соня Розалия Баутерс.

В аукциона участват също международни и български имена на модерното изкуство като Пабло Пикасо, Стоян Венев, Йоан Левиев, Хуан Миро, Барбара Рут Потхарст, Димитър Казаков.

• В рамките на търга ще се проведе и благотворителна част с цел набиране на средства за подпомагане на останал без родители ученик от Националното училище за изящни изкуства в София, чрез фондация Имеон Балкани.

Предложени в рамките на тази благотворителна част ще бъдат общо 30 творби, на 7 ученика от художествената гимназия, техния преподавател, както и на чешката художничка Мари Щепанкова, която също предоставя 2 свои творби за безвъзмездно подпомагане.

GreenCat Gallery и хотел Hilton предоствят тази възможност за набиране на средствата напълно безвъзмедно, а пълната сума, която се набере, ще отиде изцяло за каузата.


◊ ОЩЕ ИНФОРМАЦИЯ

• Аукционът ще бъде отворен за залози от чужбина, ще предлага възможността за дистанционно залагане чрез телефонна връзка, както и наддаване в писмена форма. Формулярите за наддаване се разпращат из цяла Европа.

• Експозицията на търга, на която ще може да бъде направен оглед на произведенията, ще се проведе в хотел Хилтън, зала Мусала, на 17 юни от 9 до 15.30 ч. Самият търг започва точно в 18 часа, а гостите  ще бъдат помолени да носят поканите си.

• Желаещите да получат повече информация за търга, да се регистрират и/или да получат покана, могат да се свържат с нас чрез e-mail: greencatgallery@gmail.com


• Опис:

1. Антитеза, Петър Лазаров (дървогравюра) - Начална 
цена 400 евро     

2. Ревю, Живко Мутафчиев (рисунка) - Начална цена 200 евро

3. Бронзов релеф, Хуан Миро - Начална цена 1500 евро  

4. Носеща живота, Ивайло Савов (бронз) - Начална цена 2000 евро

5. Литография, Пабло Пикасо - Начална цена 500 евро

6. Конче на луната, Соня Розалия Баутерс - Начална цена 2500 евро

7. Тя, Спартак Йорданов (акрил) - Начална цена 280 евро
Автор:
GreenCat Gallery
Публикация:
12.06.2007 г. 23:28
Посетено:
1408
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/4126-mezhdunaroden-targ-na-moderno-i-savremenno-izkustvo