Изложби

Най-добрите карикатури от международен конкурс ще бъдат представени на изложба в Русе

Първи Международен конкурс за карикатури „Вода – Река – Хора“

Най-добрите карикатури от международен конкурс ще бъдат представени на изложба в Русе

◊ ПОКАНА

На 29 юни (събота) - Световен ден на река Дунав, от 12 ч. във фоайето на Доходното здание ще бъде открита изложба с отличените творби в първия Международен конкурс за карикатури в Русе „Вода – Река – Хора“. Негови организатори са Община Русе, ОП „Русе арт“ и Съюзът на българските художници – секция „Карикатура“ и в него се включиха над 260 изявени творци от 67 държави.

Международно жури в състав Валери Александров – България, Ивайло Цветков – България, представител на Община Русе и художниците Фернандо Пика – Колумбия, Фан Линтао – Китай, Фади Абу Хасан – Норвегия и Нади Бенаджи – Мароко, прегледа и оцени всички 550 изпратени творби. Най-добрите от тях ще бъдат представени на изложбата в Доходното здание и публикувани в специален електронен каталог, за което ще получат сертификат.

По време на откриването на форума ще станат ясни и носителите на първа, втора и трета награда, както и на трите поощрителни награди. Други 12 творби ще получат диплом за отлично представяне.

 

Автор:
Община Русе
Публикация:
27.06.2024 г. 12:16
Посетено:
170
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/39457-nay-dobrite-karikaturi-ot-mezhdunaroden-konkurs-shte-badat-predstaveni-na-izlozhba-v-ruse