Изложби

"Драма Клас" - изложба на Вълко Чобанов, Марина Генова и Цветомира Борисова, със специалното участие на Димитър Шопов

17 - 30 юни 2024, Галерия „Харта"

Галерия „Харта" представя

"Драма Клас"

Изложба на Вълко Чобанов, Марина Генова и Цветомира Борисова, със специалното участие на Димитър Шопов

17.06. - 30.06.2024

Откриване: 17 юни 2024, понеделник, 18:00 - 20:00ч.

"Драма Клас" e изложба, която се развива под формата на фиктивен курс за създаване на интернет съдържание. Глас на лектор ще преведе посетителите през редуващи се упражнения, заимствани от майсторски актьорски клас: релаксация, дихателни, говорни, двигателни, сетивни и т.н.

Подведени от логиката на аудио наратива, скулптурни обекти символизират персонажи-актьори от записаната лекция, по време на която всеки от тях е претърпял своя възможна метаморфоза.

Проектът е резултат от работата на Вълко Чобанов, Марина Генова и Цветомира Борисова като стипендианти на платформата за дигитални изкуства e-valuation 4.0 на Фондация „ДА ЛАБ".

Стипендианти на е-valuation тази година са и:
· Райна Тенева и Аарон Рот с проекта МИС ДЕМОКРАЦИЯ(не на политиката!), представен в галерия "Депо" на ул. "Врабча" 12 от 17 до 30 юни
· Наталия Йорданова, която ще открие своята солова изложбата на 4 юли в галерия "Аросита"

Куратори на изложбата и ментори в процеса на нейното създаване са тримата основатели на „ДА ЛАБ" - проф. Венелин Шурелов, д-р Галина Димитрова-Димова и Антони Райжеков.

За артистите: Марина Генова, Цветомира Борисова и Вълко Чобанов са визуални артисти, които работят и живеят в София. Участвали са в самостоятелни и групови изложби в България и извън страната.

e-valuation е платформа на Фондация „ДА ЛАБ" за развитие и подкрепа на български артисти, работещи в областта на дигиталните изкуства. Мисията на платформата е продуциране на произведения на български автори и тяхното представяне на професионалната сцена. Основните цели са професионално развитие на творците и популяризиране на съвременни форми на изкуство, създадено с дигитални медии и технологии.

Дейностите по платформата e-valuation 4.0 се реализират с подкрепата на Национален фонд „Култура" по програма „Създаване".

Работно време на "Харта" по време на изложбата:
вторник - събота: 15-19 ч.
30 юни (неделя): 15-19 ч.

 

Автор:
Галерия „Харта"
Публикация:
16.06.2024 г. 15:39
Посетено:
161
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/39395-drama-klas-izlozhba-na-valko-chobanov-marina-genova-i-tsvetomira-borisova-sas-spetsialnoto-uchastie-na-dimitar-shopov