Изложби

Изложба „Двуизмерно и триизмерно компютърно проектиране в дизайна“

Откриване на 12 юни 2024 г. от 18.00 ч. в книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“

Изложба „Двуизмерно и триизмерно компютърно проектиране в дизайна“

◊ ПОКАНА

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ отправя покана за посещение на изложба „Двуизмерно и триизмерно компютърно проектиране в дизайна“ от 12 юни до 12 юли 2024 г. Откриването е на 12 юни 2024 г. от 18.00 ч. на адрес ул. „Г. С. Раковски“ 191 Б.

Ръководители на проекта са гл. ас. д-р Румен Кожухаров и гл. ас. д-р Стоян Бунджулов от департамент ,,Дизайн“ на Нов български университет.

Експозицията представя над 15 разработки на студенти и преподаватели в сферата на дизайна. През годините гл. ас. д-р Стоян Бунджулов и гл. ас. д-р Румен Кожухаров водят различни курсове в бакалавърските и магистърски програми на департамент ,,Дизайн“, като не малка част от тях са тясно свързани с компютърното проектиране. Двузимерните и триизмерни софтуери за създаване на дизайнерски проекти са основният изобразителен език на хората, заети в сферата на модата, уеб дизайн и графична реклама, интериорния дизайн. Азбуката на художници и дизайнери е представена с проекти, създадени чрез фундаменталните дисциплини като Adobe Photoshop, Adobe Illustrator, Adobe InDesign, Adobe Firefly. 3DS Max, AutoCAD и др. В изложбата ще бъдат поместени самостоятелни проекти на преподавателите, както и съвместни проекти със студенти и други колеги от различните департаменти на университета.

Събитието е част от Летни дни на дизайна/модата в Нов български университет и е посветено на 30 години от създаването на департамент ,,Дизайн“.

Вход свободен!

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
10.06.2024 г. 16:19
Етикети:
студентигл. ас. д-р Румен КожухаровизложбаНБУ в ЦЕНТЪРаНБУ
„Двуизмерно и триизмерно компютърно проектиране в дизайна“
гл. ас. д-р Стоян Бунджулов
департамент Дизайн“
Посетено:
140
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/39362-izlozhba-dvuizmerno-i-triizmerno-kompyutarno-proektirane-v-dizayna