Изложби

Откриване на изложбата „София в минало време“

5 юни, 19 часа, Сцена Централни хали - най-новото пространство за култура и изкуство в столицата

Откриване на изложбата „София в минало време“
◊ ПОКАНА
 
На 5 юни (сряда) от 19:00 часа, в най-новото пространство за култура и изкуство в столицата Сцена Централни хали, ви каним на официалното откриване на изложбата „София в минало време"
 
Като една от най-емблематичните сгради на София, Централни хали ще поставя силен фокус в културната си програма върху събитията, свързани с културното наследство на София и квартала. Затова и първата изложба там ще съдържа 15 кадъра, заснети от именития фотограф Димитър Карастоянов между 1910 и 1912 г. Те представят някои от най-забележителните сгради в столицата в техния автентичен вид от началото на XX век.
 
Част от снимките са публикувани за пръв път в рекламния албум „София – 1912", издаден по поръчка на Народно осигурително дружество „Балкан". Кадрите, включени в изложбата, са предоставени от Виктор Топалов, създател на „Бохемска София", и са поместени в по-късно издание на албума със сходно съдържание. 
 
Събитието се организира от Централни хали в партньорство с „Бохемска София". Изложбата ще може да бъде видяна до 23 юни на ниво сутерен в Централни хали.
 
Очакваме ви!
Автор:
Бояна Генова
Публикация:
04.06.2024 г. 14:52
Етикети:
фотографияоткриванеизложба
Димитър Карастоянов
„София в минало време"
Сцена Централни хали
Посетено:
130
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/39322-otkrivane-na-izlozhbata-sofiya-v-minalo-vreme