Изложби

Съвременна графика

Галерия Буларт 2007

Съвременна графика


◊ СЪБИТИЕТО

Изложба на
Димо Колибаров, Юлиан Йорданов, Едуард Пенков и Христо Найденов

"Графика малък формат” - 32 творби, изпълнени в техниките офорт и акватинта

До 25 май 2007
в галерия Буларт - ул. "Шипка" № 22


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА

В салона на галерия Буларт е подредена изложба-предизвикателство за любителите на графиката. Димо Колибаров, Юлиан Йорданов, Едуард Пенков и Христо Найденов представят 32 творби, изпълнени в техниките офорт и акватинта.

Колекцията е под мотото „Графика малък формат”. Майстори на екслибриса и малките формати, четиримата творци са популярни не само в страната, но и в чужбина.

Изложбата в „Буларт” е част от програмата на галерията „Графични срещи”. Широката публика има възможност да види експозицията до 25 май.

Работното време на галерията е всеки ден без събота и неделя от 14 до 19 часа.


◊ ЗА ХУДОЖНИЦИТЕ

Димо Колибаров е носител на над 15 международни награди от авторитетни графични форуми по света. Той е възпитаник на НХА, живее и работи в София. В момента е доцент по графика в Академията.

Юлиан Йорданов е любимец на японските колекционери на екслибрис. Възпитаник на проф. П. Чуклев в НХА, Юлиан Йорданов направи своя успешен старт във Варна, в „Буларт”, като получи и първата награда на галерията за млад автор през 1997 г. и в същата година бе включен в каталога на колекционерите на екслибрис в Европа.

Творбите на Едуард Пенков намират признание в Япония, Италия, Испания и, разбира се, в България.

Христо Найденов
е възпитаник на ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” във Велико Търново. Най-млад от четиримата, той успешно завладява графичната публика с ювелирните си творби и прецизния си рисунък. Христо Найденов отдавна е име с изключителна стойност.
Автор:
Дора Дончева
Публикация:
06.05.2007 г. 15:37
Посетено:
4427
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/3921-savremenna-grafika