Изложби

Откриване на фотографска изложба на Елица Стефанова „Картички от Куба“

18 май 2024 г., 18.00 ч., Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“

Откриване на фотографска изложба на Елица Стефанова „Картички от Куба“

◊ ПОКАНА

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ отправя покана за посещение на фотографска изложба на Елица Стефанова „Картички от Куба“ от 18 май до 12 юни 2024 г. Откриването е на 18 май 2024 г. от 18.00 ч. на адрес ул. „Г. С. Раковски“ 191 Б.

Първата самостоятелна изложба на Елица Стефанова представя събирани фотографии от едно 7-дневно пътешествие до Куба, главно от Хавана. Впечатлена от колорита на града под жаркото слънце, Елица снима предимно тайно и с телефона си, страхувайки се да не привлече внимание и да наруши магията на момента. Впоследствие осъзнава, че кадрите ѝ, събрани заедно, успяват да предадат усещането и настроението на кубинските улици, именно чрез своите непринуденост и несъвършенства. Те работят като картички, мигом уловени и изпратени с поздрав от слънчева Хавана. Всеки може да улови и запечата в сърцето си по една картина за спомен.

Родена през 1997 година, Елица Стефанова завършва „Операторско майсторство“ в Нов български университет през 2020 година, като от 2018 г. започва да работи по различни видео продукции за киното и телевизията. Любимият ѝ жанр е документалният и в не толкова дългия си професионален път до момента заснема множество къси и среднометражни документални филми. Интересува се от изобразително изкуство, театър и фотография и е в непрестанно търсене как да впрегне творческите си усилия в една обща форма.

Автор:
Център за книгата
Публикация:
15.05.2024 г. 17:25
Посетено:
182
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/39158-otkrivane-na-fotografska-izlozhba-na-elitsa-stefanova-kartichki-ot-kuba