Изложби

Галерия "Възраждане" представя Юлиан Йорданов

С изложбата "По пътеките на времето" - живопис и графика

◊ ПОКАНА

На 08.05.2024 г., сряда, от 18:00 ч. галерия "Възраждане" Ви кани на изложба живопис и графика „По пътеките на времето“ на световноизвестният български творец Юлиан Йорданов. 

За всички творби от изложбата следете страницата на автора в сайта на галерията тук: https://www.vazrazdane-gallery.com

"Новата изложба на Юлиан отново ни потапя в неговия свят на митологии, легенди и саги, приказни приключения на героите и немалка доза футуризъм. Прекрасният, уникален рисувач, ни поднася своите вечни герои, преплетени в приключенски, героични, любовни перипетии. Този път графиката е по-малко за сметка на десет живописни акрилни творби, върху които авторът виртуоз се е развихрил с още по-голяма фантазия и размах.

Истински зрителна, чувствена наслада е да потопиш сетивата си в тази естетска и мощна рисувателна драматургия на картините."

                                     Краси Алексиева, 2024 г.

         
Кратка биография на Юлиан Йорданов:

Роден през 1965 г. в град Ловеч. През 1986 г. завършва ССХУ по ИИ „Илия Петров”, София. През 1995 г. завършва НХА „Николай Павлович”, София, специалност „Графика” , преподавател проф. Петър Чуклев. Осъществил е над 50 самостоятелни изложби в България и по целия свят. Има множество участия в общи такива, биеналета , триеналета и други. Носител е на над 40 международни награди.

Автор:
Сим Алексиев
Публикация:
03.05.2024 г. 15:36
Посетено:
137
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/39071-galeriya-vazrazhdane-predstavya-yulian-yordanov