Изложби

Анджела Родел открива в Епископската базилика на Филипопол фотоизложбата „Украйна: война и съпротива"

Официалното откриване ще бъде от 18:00 ч. на 24 април 2024 г.

Анджела Родел открива в Епископската базилика на Филипопол фотоизложбата „Украйна: война и съпротива"

◊ ПОКАНА

Екипът на Общински институт „Старинен Пловдив" Ви кани на откриването на фотоизложбата „Украйна: война и съпротива" на 24 април 2024 г. (сряда) от 18:00 ч.

По повод годишнината от руско-украинския военен конфликт Комисия „Фулбрайт" в България организира фотографска изложба, чиито автори са Фулбрайтови стипендианти от Украйна и САЩ.

Изложбата, озаглавена „Украйна: война и съпротива", е пътуващ проект на програма „Фулбрайт" в Украйна и вече бе представена в Берлин, Прага, София и Бургас. Тази въздействаща колекция ще хвърли светлина върху дълбоките истории за съпротива и смелост на украинците в моменти на изключително изпитание.

Изложбата представя творбите на Фулбрайтовите стипендианти Дж. Т. Блати, Олексий Фурман, Брендън Хофман, Серхий Коровайни, Джоузеф Сивенкий и Емине Зиятдинова, както и Оксана Парафенюк, бивш служител на програма „Фулбрайт" в Украйна.

Официалното откриване ще бъде от 18:00 ч. на 24 април 2024 г. (сряда).

Г-жа Анджела Родел, носителка на Международната награда „Букър" и директор на Фулбрайт България, ще открие изложбата.

Входът е свободен! Добре дошли сте!

 

Експозицията ще бъде представена от 24 април до 24 май 2024 г. в Епископската базилика на Филипопол на бул. „Княгиня Мария Луиза" №2 в Пловдив. Входът е свободен за посетители на базиликата.

Проектът се реализира със съдействието на Министерство на културата, Общински институт „Старинен Пловдив", Посолството на САЩ в България, програма „Фулбрайт" Украйна и Института за международно образование, офис Киев.

Повече информация можете да видите тук: https://fulbright.bg/ukraine/

Очакваме Ви!

________________

Събитието във Фейсбук ТУК

Автор:
ОИ „Старинен Пловдив"
Публикация:
23.04.2024 г. 13:41
Етикети:
Анджела Роделфотоизложба
Епископска базилика на Филипопол
Фулбрайтови стипендианти
Комисия „Фулбрайт"
„Украйна: война и съпротива"
„Старинен Пловдив"
Посетено:
197
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/39002-andzhela-rodel-otkriva-v-episkopskata-bazilika-na-filipopol-fotoizlozhbata-ukrayna-voyna-i-saprotiva