Изложби

Изложба на колекция от нестандартно сгънати дипляни „Книжен свят“

Книжарница и галерия "НБУ в ЦЕНТЪРа", 15-20 април 2024 г.

Изложба на колекция от нестандартно сгънати дипляни „Книжен свят“

◊ ПОКАНА

Книжарница и галерия ,,НБУ в ЦЕНТЪРа“ отправя покана за посещение на изложба от нестандартно сгънати дипляни „Книжен свят“ от 15 до 20 април 2024 г. Провежда се в рамките на седмицата на програма „Графичен дизайн“ и е част от събитията, свързани с честване на „30 години департамент „Кино, реклама и шоубизнес“.

Дипляните са проекти на студенти от втори курс в бакалавърска програма „Графичен дизайн“ от випуски 2021/2022 и 2022/2023 учебна година. Темата е „Нестандартни дипляни за кафе-книжарница“, възложена им в курса по предпечат и работа с програмата InDesign. Целта на проекта е студентите да експериментират и да развиват творческите си търсения, относно многообразието от средства и техники, използвани в програмата InDesign.

Преподавател в курса им е д-р Румяна Стефанова, която е главен асистент по мултимедия и компютърен графичен дизайн в департамент „Кино, реклама и шоубизнес“, инженер със специализации по приложна математика и информатика. Дисертационният ѝ труд е свързан със семиотика в сферата на компютърния графичен дизайн. Преподавател е по компютърна векторна графика и страниране.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
10.04.2024 г. 17:22
Етикети:
департамент „Кино реклама и шоубизнес“изложбаНБУ в ЦЕНТЪРаНБУ
гл. ас. д-р Румяна Стефанова
бакалавърска програма „Графичен дизайн“
„Книжен свят“
дипляни
Посетено:
70
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/38916-izlozhba-na-kolektsiya-ot-nestandartno-sganati-diplyani-knizhen-svyat