Изложби

Изложба „Viva Flora: Пролет в НБУ“

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“, 20 март 2024 г., 10.00 ч.

Изложба „Viva Flora: Пролет в НБУ“

◊ ПОКАНА

Студентите от бакалавърска програма ,,Интериорен дизайн“ на Нов български университет заедно с техните преподаватели гл. ас. д-р Евелина Гебрева и гл. ас., д.н. Биляна Калоянова ще изпълнят пространството на книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ с цветя и флорални мотиви, създадени от тях и отпечатани върху текстил.

Изложба „Viva Flora: Пролет в НБУ“ ще бъде открита на 20 март 2024 г. в 10.00 ч. и представлява инсталация от около 20 текстилни пана с флорални мотиви.  

Интериорният текстил е застъпен в отделен  курс в бакалавърската програма и се радва на голям интерес и внимание. Цветята са вдъхновение за творците от зората на цивилизацията и днес са един от любимите мотиви на дизайнерите.

Пътят от вдъхновението и идеята до реализацията и нейното представяне е важен за израстването на студентите като професионалисти. Тази изложба инсталация ще създаде бърза промяна в настроението на посетителите на книжарницата галерия, като в същото време реализира една учебна задача до краен продукт с декоративна цел и  емоционално послание за началото на пролетта, обновлението на природата и надеждата за мир и добруване.

Изложбата ще може да се разгледа от 20 март до 20 април 2024 г.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
14.03.2024 г. 16:40
Етикети:
бакалавърска програмаНБУ в ЦЕНТЪРаНБУ
изложба „Viva Flora: Пролет в НБУ“
интериорен текстил
гл. ас. Биляна Калоянова
гл. ас. д-р Евелина Гебрева
Интериорен дизайн“
Посетено:
147
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/38716-izlozhba-viva-flora-prolet-v-nbu