Изложби

Италианският художник RAUL с изложба „ONIRICO“ във Vivacom Art Hall Oborishte 5

Експозицията може да бъде разгледана до 23.02.2024 г. Ексклузивно с вход свободен

Vivacom Art Hall Oborishte 5 в партньорство с немската галерия AK Galerie представят изложба “ONIRICO” на световноизвестния художник RAUL. Самият автор пристига за първи път в София, за да открие събитието на 7 февруари 2024 ч. от 17:00 ч. в Салонната зала на галерията.

Изложбата “ОNIRICO” представя 14 авторски творби, както и лимитирани серия скулптури. В нея могат да бъдат видени и  маски, които идват от въображаеми герои, представляващи войни от други времена, материализирани в картини, за да ни донесат тяхната енергия с цветове и жестове. Всяка творба може да бъде закупена от българските колекционери.

Роден в Пескара (Италия), Раул живее и работи между Европа и САЩ. Той пътува по света, изучавайки различни култури в постоянното изследване на символични езици, енергия и значения, които след това предава на своята публика чрез изкуството си. Символите са ключовият елемент в творбите на Raul.

Малко повече за „ONIRICO“ от самия Raul: 

"За заглавието на тази изложба бих искал да използвам думата "ONIRICO", т.е. от италианската дума (онерична или съновидна), в която искам да представя мечтаната страна на моите вътрешни видения. Всичко идва от сън, знаците и символите са части от това пътуване между видимото и невидимото. С тези натрапчиво повтарящи се символи, които внасят пориви на енергия и живи вибрации се вижда моята работа и идеите ми. Страната на сънищата е безкрайна вселена, в която всичко може да бъде.”

От стените до хартията, от стъклото до пластмасата, от вестника до тетрадката с редове, използвана в училищата, всичко е възможно за Raul, ако повърхността го позволява. Сътрудничи си с целия свят, рисувайки стенописи в арт квартала на Маями, Wynwood, Cadillacs в Лос Анджелис и колаборации за обувки с марката за висша мода Geox в Италия.

С тази изложба VIVACOM ART HALL Oborishte 5 стартира своя арт календар за 2024г със самостоятелната изложба на световноизвестния автор.

Експозицията може да бъде разгледана от 7 до 23.02.2024 г. Ексклузивно с вход свободен.  

За повече информация може да следите социалните канали на Галерията и на: www.vivacomoborishte5.com

Автор:
Гергана Иванова
Публикация:
03.02.2024 г. 12:23
Етикети:
изложбаVivacom Art Hall Oborishte 5
RAUL
“ONIRICO”
галерия AK Galerie
Посетено:
255
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/38477-italianskiyat-hudozhnik-raul-s-izlozhba-onirico-vav-vivacom-art-hall-oborishte-5