Изложби

“Пътуване до Азербайджан” - изложба на Арслан Ахмедов

22 януари - 4 февруари 2024 г., Дом на киното - София

“Пътуване до Азербайджан” - изложба на Арслан Ахмедов
◊ ПОКАНА
 
“Пътуване до Азербайджан”
 
Изложба на Арслан Ахмедов
 
Изложбата на Арслан Ахмедов „Пътуване до Азербайджан” ще бъде открита на 22 януари (понеделник) от 18.00 ч. в Дома на киното. Събитието е част от съпътстващата програма на фестивала за кино от Близкия изток, Централна Азия и Северна Африка Sofia MENAR.
 
Фотографската изложба представя 23 черно-бели пейзажа и портрета, заснети в периода 2016-2017 година. Всички те, документирани по време на пътуванията на автора до различни труднодостъпни райони, извън градския шум и колорит, където суровата природна красота доминира, а хората в селата общуват помежду си на собствен език, неразбираем за никой друг.
 
“Пътуване до Азербайджан” ще ви отведе на едно пътешествие, започващо от високите планински хребети на Кавказ, през обсипаните с кални вулкани, полупустинни пейзажи в югоизточната част на страната, та чак до гъстите горски територии на юг на границата с Иран.
 
„Въпреки че предпочитам артистичния подход, тези кратки пътешествия из труднодостъпните кътчета на Азербайджан ме принудиха да се обърна към документалната същност на фотографията. И така, неусетно започнах да колекционирам лица и пейзажи.“ - Арслан Ахмедов
 
Изложбата може да бъде видяна до 4 февруари 2024 година.
 
Автор:
Организаторите
Публикация:
21.01.2024 г. 20:55
Етикети:
Sofia MENARфестивалфотографияизложба
„Пътуване до Азербайджан”
Арслан Ахмедов
Дома на киното - София
Посетено:
256
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/38422-patuvane-do-azerbaydzhan-izlozhba-na-arslan-ahmedov