Изложби

Галерия "Възраждане" представя Никола Гулев

Талантливият живописец се завръща на художествената сцена с изложбата "През очите на животните"

◊ ПОКАНА

На 23.01.2024 г., вторник, от 18:00 ч. галерия "Възраждане" Ви кани на изложба живопис „ През очите на животните“ на Никола Гулев.

Творбите ще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 12.02.2024 г. Или във виртуалния албум на изложбата тук: https://online.fliphtml5.com/djhgs/cymw/ 

Очакваме Ви.

След дълго отсъствие от художествената сцена Никола Гулев се завръща с една супер атрактивна, необикновено емоционална изложба. Експозиция, посветена на животните. Картините не са просто илюстрации. Всяко животно е нарисувано в характерна ситуация, в необикновено състояние. Те просто оживяват върху платната и въздействат не само върху сетивата ни, но и раздвижват сърцата и душата ни.

Елате и си изберете любимец.

                                         Краси Алексиева, 2024 г.

 Биография на Никола Гулев:

Никола Гулев е роден в гр. Пловдив през 1987 г. През 2006 г завършва Национална художествена гимназия „Цанко Лавренов” в гр. Пловдив със специалност живопис. През 2010 г. се дипломира като бакалавър по Педагогика на обучението по изобразително изкуство със специалност живопис в Академия за музикално танцово и изобразително изкуство под ръководството на доц. Румен Жеков. От 2010 г. е член на Дружеството на пловдивските художници. През 2012 г. завършва магистърска степен по живопис в Академия за музикално танцово и изобразително изкуство с пълно отличие. От 2016 г. придобива научна титла – Доктор по методика на обучението по изобразително изкуство. Никола Гулев работи и твори в гр. Пловдив. Картините му са част от колекции на ценители в България, Испания, Португалия и Англия. Осъществил е 15 самостоятелни изложби и множество участия в общи такива и пленери.

Награди:

2011 – Ежегодна студентска награда в категория изобразителни изкуства на Академия за музикално, танцово и изобразително изкуство, Пловдив.
2011 – Награда и грамота от фотоконкурс „ Животът не търпи лъжи”
2011 – Номинация за студент на годината на Република България
2013 – Поощрителна награда от национален приз „Рицар на четката”, гр. Карлово
2016 – Номинация за млад автор на гр. Пловдив от Дружество на пловдивските художници в годишна изложба на „Дружество на пловдивските художници” – Изложбена зала на „ Дружество на пловдивските художници ” – ул. “Гладстон” 32
2017 – Награда на община Пловдив за млад учител на годината
2017 – Грамота от община Пловдив (район Източен) за изключителни успехи в образователния процес
2018 – Награда за млад автор на гр. Пловдив от Дружество на пловдивските художници в годишна изложба на „Дружество на пловдивските художници”.

Автор:
Сим Алексиев
Публикация:
17.01.2024 г. 15:11
Етикети:
изложба живописПловдивгалерия "Възраждане"живопис
Никола Гулев.
„ През очите на животните“
Посетено:
264
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/38405-galeriya-vazrazhdane-predstavya-nikola-gulev