Изложби

"ARTisNUDE" - Изложба фотографии на Светлан Симов

07 - 21 януари 2024, Галерия "Харта"

◊ ПОКАНА

 

Галерия "Харта" представя:

 

"ARTisNUDE"

 

Изложба фотографии

 Светлан Симов

 

07. 01. 2024 - 21. 01. 2024

 

Голото женско тяло не за първи път е пред обектива на българския фотограф Светлан Симов, чиито фотографии присъстват в престижното нидерландско списание NUDE.

 

ARTisNUDE е първата самостоятелна изложба на Светлан. Отнема му повече от десет години, за да се осмели да изложи актовите си творбите пред публика, тъй като вниманието му към детайла и отдадеността му в концептуалното реализиране на фотографските му проекти са отвъд всяка представа за норма. Изпипването на всеки милиметър от изображенията с такива прецизност и любов, превръща голото женско тяло в кадрите на Светлан в абсолютен шедьовър. За него обаче фотографията е отборен спорт: „Моята работа е светлината, перспективата и композицията, всичко останало е в ръцете на модела."

 

Авторът признава още, че буквално бяга от реалността с фотографиите си: „Търся красивото в един все по-малко красив свят. Просто виждам достатъчно грозни неща всеки ден и през фотографията искам да избягам от тях."

 

Светлан е привлечен от създаването на кинематографични истории, особено в портретната фотография, а в актовата винаги търси правилното място, което да създава настроението, като споделя, че най-трудно за него е да снима на бяла стена, макар в изложбата да има такъв кадър.

 

Oчакваме ви на 07.01.2024 г. от 17:30 ч 

 

Светлан Симов живее в София и твори в цяла Европа. След двадесет години в необятния свят на „тъмната стая", той смело заявява, че за едно красиво изображение са нужни само две неща – Любов и Светлина.

Прекарва около десет години в полети, където снима авиационни сюжети. Негови кадри присъстват в музеи в САЩ. Сред силните му полета на изява са спорната, студийната, модната, портретната и актовата фотографии. 

Автор:
Галерия "Харта"
Публикация:
05.01.2024 г. 14:46
Етикети:
Посетено:
275
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/38343-artisnude-izlozhba-fotografii-na-svetlan-simov