Изложби

Уникална изложба на художници от Европа представят AK Galerie Berlin и Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5

Изложбата ще бъде открита на 19 декември от 17 ч. и може да бъде посетена до 23 декември 2023 г. в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 - София

◊ ПОКАНА

Уникална изложба на художници от Европа представят AK Galerie Berlin и Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5

Този декември, седмица преди най-светлия християнски празник „Коледа“, немската галерия АK Galerie Berlin си сътрудничи с Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5, за да представи редица талантливи художници от различни европейски страни.

Официалното откриване ще бъде на 19 декември 2023 г. от 17:00 ч. в Салонната зала на Галерията. Изложбата ще открие Анна Кимърли, немски арт галерист и Деница Гергова, арт директор на Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5, които ще дадат и началото на едно дългогодишно партньорство между двете галерии.

Галеристът и търговец на произведения на изкуството Анна Кимърли винаги се е интересувала от човешкия ум. Нейното любопитство и страст към социалното поведение и ефекта му върху индивидуалното изразяване са довели до интересна колекция от художници, които Кимърли представлява.

По време на събитието ще може да се запознаете и да закупите специалната селекция от вдъхновяващите творби - картини и скулптури на успешни европейски художници - Alexander Dik, Albert Merz, Anna Van Den Houvel, Barbara Pecora и Raul, които се представят за първи път пред българския зрител.

Заповядайте и изберете един незабравим, персонализиран, оригинален, нестандартен подарък за близки и роднини за Коледен подарък, изработен от световноизвестен артист!

Експозицията може да посетите до 23.12.2023 г. в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5.

Ето и малко информация за част от авторите:

Raul - Раул е италиански художник, който живее и работи между САЩ и Европа. Стилът му е лесно разпознаваем чрез емблематичните му маски и символи. Той работи органично и бързо, използвайки емоцията и паметта като вдъхновение. Художникът изучава различни култури, докато пътува по света, изследвайки символични езици, енергии и значения, те са преведени в неговите произведения на изкуството. Този език на символите го накара да излага и да си сътрудничи по целия свят, рисувайки стенописи в арт квартала на Маями, Wynwood, Cadillacs в Лос Анджелис и колаборации за обувки с марката за висша мода Geox в Италия.

Anna van den Hövel - Анна ван ден Ховел е родена в свят на различни пейзажи и култури и е израснала сред живописните пейзажи нa Австрийските Алпи и градския пейзаж на Мюнхен, което води до пряка връзка между нейното изкуство и света. В студиото си в Мюнхен, Анна вплита жив гоблен от преживявания в големите си платна. Нейният отличителен стил - смесица от ярки цветове и различни материали - е повлиян от мултикултурните впечатления от нейното детство и нейните пътувания. Тя е не само художник, но и разказвач, като всяка рисува глава, всяка изложба е роман на млада душа, пътуваща през криволичещите пътеки на себе си, обществото и естествения свят.

Barbara Pecora - Барбара Пекора се занимава с въпроса какво се случва, ако изливаш сърцето си пред някого и това е погрешно разбрано. Младата жена преработва вълнуващия си живот в Париж с работата си. Трудно се определя към определен стил. Нейното изкуство е комбинация от неоекспресионизъм и градско изкуство. Смесица от фигуративна живопис с експресивни цветове на пръв поглед напомня за Жан Мишел Баския, но се различава от него при по-внимателно вглеждане. В допълнение, нейните картини са придружени от обширни писмени материали, които позволяват на зрителя да се ангажира широко с изобразеното и да го води през много фази от живота му.

В съвременния стил на всички представени художници виждаме минимализъм, експресионизъм, иконография и картини, които танцуват между естествения свят и сюрреалистичното. Сред многото рисувани и изваяни произведения на изложбата, всеки глас е индивидуален, емоционален и смел като предишния.

Автор:
Гергана Иванова
Публикация:
16.12.2023 г. 10:22
Етикети:
Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5изложба
AK Galerie Berlin
художници от Европа
Посетено:
286
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/38276-unikalna-izlozhba-na-hudozhnitsi-ot-evropa-predstavyat-ak-galerie-berlin-i-galeriya-vivacom-art-hall-oborishte-5