Изложби

Световноизвестният художник Riv Bulgari в България с новата си изложба “Цвят и форма“

Изложба живопис и скулптура в Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5

◊ ИЗЛОЖБАТА

Галерия Vivacom Art Hall Oborishte 5 представя изложба “Цвят и форма“ на световноизвестния художник Riv Bulgari. Официалното откриване ще се състои на 08.12.2023 г. от 18:30 ч. в Галерията и ще продължи до 17.12.2023 г. (вкл.).

Riv Bulgari - Наричат го “бутиковият артист”, любимец на елитните среди у нас и в чужбина. Винаги очакващ правилното време, когато да се появи пред публика, която сам избира. В България идва за втори път в последната година, за да представи новата си изложбаЦвят и форма”.

В нея ще видите, част от игра по път от изследване на автора, към всевъзможни комбинации от цвят и форма. Художникът се вълнува и се провокира от цикъла на пресъздаване в неговото въображение и материализирането му във физическият свят. Така деликатно и с внимание води нашето любопитство и усещания към неговата вселена от фантазии.   

“Цвят и форма” е празник на възхитителни капризи, под формата на причудливи скулптури, картини и рисунки, които подканват зрителите да се включат във възхитителен танц на фантазията, казва Riv Bulgari.

Познат в арт средите на Ню Йорк, Манхатън, Бруклин, Милано, Токио, Мексико и Перу, корените дърпат Riv Bulgari към българските ценители на живопис и скулптура, за да ги поведе в изкушаващо пътешествие през царството на въображението, в обятията на откровение и уникалност, добили свой цвят  и форма.

Riv Bulgari - Радослав Иванов е роден през 1966 г. в София, в семейството на художник и хореографка. До 15-годишна възраст израства в ателието на баща си, художникът Иван Б. Иванов. Там той преминава през многообразни техники - от живопис, гравюри на дърво, литография, суха игла, акватинта, скулптура, керамика, сухи и мокри фрески до стенописи, колажи. Твори  множество портрети, натюрморти, пейзажи, фигуративни композиции. Печели първа награда за детска рисунка от Френския културен център в София и първа награда от Ленински Район София, България. В САЩ - Сохо, Riv Bulgari започва кариерата си с първи стъпки като асистент-художник. За една година живее и работи с канадския художник Давид Никълсън. Прекарва част от свободното си време в ателиетата на фотографката Ани Лейбовиц, японския фотограф Го Хотода и първата му жена Хироми Накан. Пътува доста в САЩ, Латинска Америка. Среща идолите си - освен Кунст и Колеби, имена като Джон Бон Джоуви, Пласидо Доминго и много др. Работил е с Кунст, Колеби, Ейми Уайнхаус и Дрейк. През 2017 г., заедно с Доминик Нахас издава книгата" The Thin Line".

Участва в множество общи изложби. Прави колаборативни картини с американски художници, изложени в музея за модерно изкуство в Бруклин, Ню Йорк.

Продължава да работи активно в ателиетата си в България, Словения и САЩ, като рисува картини с образност и ярки цветове.

Автор:
Гергана Иванова
Публикация:
08.12.2023 г. 14:42
Етикети:
живописскулптураГалерия Vivacom Art Hall Oborishte 5
Riv Bulgari
изложба. “Цвят и форма“
Посетено:
295
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/38218-svetovnoizvestniyat-hudozhnik-riv-bulgari-v-balgariya-s-novata-si-izlozhba-tsvyat-i-forma