Изложби

Самостоятелна фотографска изложба на Минчо Тодоров

Откриването е в Градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови" в Севлиево на 11 декември 2023 г.

Самостоятелна фотографска изложба на Минчо Тодоров: 1
Снимка: Минчо Тодоров
Самостоятелна фотографска изложба на Минчо Тодоров: 2
Снимка: Минчо Тодоров

◊ ПОКАНА

Самостоятелна фотографска изложба на Минчо Тодоров

На 11 декември от 17.30 ч. в Градската художествена галерия „Асен и Илия Пейкови“ ще бъде открита самостоятелна изложба с фотографии на един от добрите български фотографи Минчо Тодоров. По време на откриването ще бъде представен и календар на фотографа, изработен съвместно с печатница „М-Прес“ - Севлиево. За първи път представя своите творби в самостоятелна изложба в родния си град.

Средствата събрани от продажбите на фотографиите, ще бъдат дарени за лечение на Вероника Христова.

Минчо Тодоров споделя:

„Първият досег с фотографията е в ранните ми детски години. Като син на фотолюбител проявих интерес към фотографските процеси, които впоследствие засилиха желанието ми да усвоя и покажа собственото си виждане за фотографията. С публикуването на първите ми снимки в регионалния вестник „Росица“ добих куража да продължа напред, развивайки уменията си в репортажната, пейзажната и портретната фотография. В стремежа си да уловя емоциите в точния момент, да преразкажа със снимки вълнуващите моменти, да отразя неповторимото усещане на природните красоти по свой начин, трупам опит и година след година продължавам да надграждам постигнатото и да търся нови възможности за изява. Очарованието на родния край в различните сезони ме подтиква да търся нови ракурси на вече толкова познати места и да ги показвам по различен начин, такива, каквито предизвикват у мен положителни емоции и възхищение.“

Минчо Тодоров е познат в Севлиево най-вече с благия си характер и своята доброта. С времето популярността му прерасна в майстор на фотографията. Има изключителен усет за обекта, светлината, ъгъла, от който да заснеме. Снима както пейзажна фотография, така и портретна. Негови фотографии са част от различни национални и чужди издания.

Минчо Тодоров е сред основателите на фотоклуб „Севлиево“ към Народно читалище „Развитие 1870 г.“ и е първият председател на клуба.

Автор:
проф. д.н. Венелин Терзиев
Публикация:
07.12.2023 г. 23:22
Посетено:
480
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/38206-samostoyatelna-fotografska-izlozhba-na-mincho-todorov