Изложби

"Привечер" - изложба на Владимир Шунев

21 ноември – 9 декември 2023 г., галерия "Париж"

◊ ПОКАНА

Галерия "Париж"

представя

Владимир Шунев

„Привечер“

изложба – живопис

21.11. – 09.12.2023 г.

Вернисаж: 17.00 - 19.00 ч., ул. „Цар Самуил“ 47, София

 

На 21 ноември от 17.00 ч. в галерия „Париж“ се открива петдесетата самостоятелна изложба на така обичания от българската публика художник наивист – Владимир Шунев. Изложбата се казва „Привечер“ и съдържа двадесет и шест новосъздадени картини изпълнени в традиционната за художника авторска техника.

Заглавието на експозицията подсказва, че се намираме в навечерието на предстоящите празници, че сме в онзи преход, когато всички са леко притихнали в снежната нощ, замислени за отминалата година и съпреживяващи предстоящото чудо.

Зимни пейзажи, които ни разказват истории, затрупани със сняг къщички, хора бързащи към дома, светещи прозорчета и димящи коминчета са само част от усещането за празнично настроение, което вече малко по малко ни завладява. Родопски къщи, мъже, жени и деца, както и хоро на мегдана пък са новите мотиви в картините на Владо Шунев. Любимите есенни пейзажи, които пресъздават по един неповторим начин есенната красота в златисто-кафяви цветове и багри отново радват с присъствието си.

И докато в миналата изложба преобладаваше широтата и простора на лавандуловите полета и нивите като черги, то сега е съвсем различно усещането, защото пространствата са запълнени с къщи, хора и животинки, а това придава много уют, закътаност и топлота. Точно както се очаква да бъде привечер преди празника.

Владимир Шунев е самобитен и самоук автор, с образование на минен инженер, но с душата и живота на художник. Доказват го вече целите му петдесет самостоятелни изложби, множеството награди, обичта на публиката и неизчерпаемото му желание да рисува.

Изложбата може да се разгледа в галерия „Париж“ до 12 декември, както и онлайн в сайта на галерията.

www.gallery-paris.com    

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
17.11.2023 г. 11:26
Посетено:
369
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/38047-privecher-izlozhba-na-vladimir-shunev