Изложби

„Тишина – равновесие между чувствата и разума“ – фотографска изложба на Ангел Коцев

Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“, 17 ноември 2023 г., 18.30 ч.

„Тишина – равновесие между чувствата и разума“ – фотографска изложба на Ангел Коцев

◊ ПОКАНА

На 17 ноември 2023 г. от 18.30 ч. в Книжарница и галерия „НБУ в ЦЕНТЪРа“ (ул. „Г.С. Раковски“ 191Б) ще бъде представена фотографската изложба на Ангел Коцев „Тишина – равновесие между чувствата и разума“.

Водещ на събитието е доц. д-р Енчо Найденов, ръководител на департамент „Кино, реклама и шоубизнес“.

Изложбата „Тишина – равновесие между чувствата и разума“ представя двадесет абстрактни фотографски творби на фотографа Ангел Коцев. Той притежава дългогодишен опит в областта на професионалната фотография, също така и с не малък опит в областта на обучението по фотография, като основно място за неговите изяви в тази насока е Нов български университет.

Основен акцент в творбите от изложбата е експериментът със светлини и форми, които се появяват спокойно в топли и студени тоналности. Фигуралните композиции от снимките внушават силно усещане за спокойствие, баланс и хармония, което поетично е определено от автора в заглавието като – равновесие между разум и чувства.

Търсенето на автора е насочено към емоционален баланс, който да е антипод на забързаното ежедневие, в което всеки от нас живее. Хаосът, бързината на всичко, което се случва около нас неминуемо пораждат дисхармония в чувствата и разума, създавайки нужда от момент на осмисляне, момент на тишина. Авторът създава свой свят на баланс, равновесие, в които той контролира всичко. Поглеждайки го през призмата на фотографската едномоментност, то това е мигът на осъзната тишина – мястото където съществува равновесие между чувствата и разума!

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
16.11.2023 г. 15:22
Етикети:
изложбафотографиядепартамент „Кино реклама и шоубизнес“НБУ в ЦЕНТЪРаНБУ
„Тишина – равновесие между чувствата и разума“
доц. д-р Енчо Найденов
Ангел Коцев
Посетено:
390
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/38043-tishina-ravnovesie-mezhdu-chuvstvata-i-razuma-fotografska-izlozhba-na-angel-kotsev