Изложби

Първата приказка, орисана от Асоциация Арт НАИВ предколедно в София

Изложбата „Още една приказка, моля“ се открива на 15 ноември в галерия ЛИК

◊ ПОКАНА

Новосъздадената Асоциация на арт наив творците в България ще представи дебютно приказния свят на наивизма през очите и ръцете на двадесет вълшебници.

Изложбата „Още една приказка, моля“ се открива на 15 ноември в галерия ЛИК в София (ул. „Лайош Кошут“ 37). Ако сте запазили детското в себе си, не сте спрели да мечтаете и все още летите на крилете на фантазията, това е вашето място. Пъстрата вселена ще ви накара да се усмихнете и да занесете у дома добро настроение и оптимизъм.

А кои са разказвачите? Александър Янакиев, Биляна Пойнарова, Боряна Енчева, Венци Диков, Галя Ромова, Елисавета Ангелова, Емануела Байракова, Звезделина Тодорова, Люси Цонкова, Изабел Немечек, Илиана Игнатиева, Малина Нисторова, Мария Загорска, Невена Ненова, Светлозар Стоянов-Свесто, Стела Стефанова, Стоян Божкилов, Юлий Шумарев, Яна Илиева.

Приказката ще продължи до 5.12.2023.

 

За Асоциацията: Асоциация Арт Наив България (ААНБ) е професионално обединение на българските артисти, творящи в стил наив. Тя е създадена през 2023 година по инициатива и с помощта на музейна експозиция Салон за наивистично и интуитивно изкуство. Целта на организацията е да се популяризира жанра на наивистичното изкуство, да насърчава наивистичното творчество във всичките му форми у нас и по света.

За Арт Наив:  Наивистичното изкуство е стил в изобразителното изкуство, който се характеризира с неопосредстван от академични правила изказ, искрени послания и свежи цветове. Наивът в нашето съвремие се създава както от творци с академично образование, така и от самоуки художници и скулптори. Картините на творците-наивисти разказват приказни истории, носени на крилете на фантазията.

..................

Контакти:

Галя Инджова, Председател на Асоциация Арт Наив България - 0888 396 295

Мария Загорска, Член на Управителния съвет на Асоциация Арт Наив България - 0888 988 185

 

Автор:
Владислав Христов
Публикация:
13.11.2023 г. 15:17
Етикети:
галерия ЛИКизложбанаивизъм
„Още една приказка моля“
Асоциация Арт Наив България
Посетено:
508
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/38023-parvata-prikazka-orisana-ot-asotsiatsiya-art-naiv-predkoledno-v-sofiya