Изложби

"Светлина в полумрака" - изложба живопис на Валентин Тoпалов

2-17 ноември 2023, Галерия "Париж"

◊ ПОКАНА

Галерия „Париж“
представя

Валентин Топалов

„Светлина в полумрака“ 

изложба живопис

02.11. – 17.11.2023 г.

  На 2 ноември от 17.30 часа галерия „Париж“ ще открие поредната самостоятелна изложба на добре познатия художник – абстракционист Валентин Топалов.

Изложбата е със заглавие „Светлина в полумрака“ и ще покаже седемнадесет нови творби, които са изпълнени в характерния за автора абстрактен стил съчетан с прекрасни цветове. Синьозелените тонове се преливат в повечето картини, но топлата червена гама също присъства, точно като контрапункт на хладните успокояващи цветове.

Съчетанието на светлината и полумрака характеризират много точно творчеството на Топалов, защото тази мекота, нежност и топлота, които той постига в творбите си, сe съдържат именно в полусенките, в междинните състояния, в преходите. Абстрактността в изкуството на Валентин Топалов е винаги близка и разбираема, не стои чужда или дистанцирана от зрителя, напротив – обгръща го, успокоява го, разказва му истории, дори понякога сякаш се чува тиха, приглушена музика. Няма го усещането за елитарност в картините му, което абстрактният стил носи винаги със себе си, а има разказ, който е красив, ненатраплив и много елегантен.

Валентин Топалов принадлежи към пернишката група художници, има над четиридесет самостоятелни изложби в страната и чужбина, негови произведения са притежание на Националната художествена галерия в София и на много общински художествени галерии в България. Картините му са собственост на частни колекции и сбирки в България, САЩ, Франция, Германия, Холандия, Турция, Гърция, Северна Македония, Чехия.

 

Изложбата „Светлина в полумрака“ може да бъде разгледана на живо в галерия „Париж“ или онлайн в сайта на галерията.        

Вернисаж: 17.30 – 19.30 ч.

www.gallery-paris.com     

 

Автор:
Надя Павлова
Публикация:
01.11.2023 г. 14:52
Посетено:
290
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/37942-svetlina-v-polumraka-izlozhba-zhivopis-na-valentin-topalov