Изложби

Изложба на Studio NAJBRT в рамките на Melba Design Initiatives

Изложбата Just Once: Избрани проекти на Studio Najbrt показва подбор на най-важните лога, реализирани за почти 30-годишното съществуване на студиото, както и плакати от последните години, изработени за Международния филмов фестивал в Карлови Вари

Изложбата в Чешкия център ще бъде представена на 3 ноември от 18 часа от Якуб Спурни и Михаел Долейш. Двамата ще бъдат и лектори на Симпозиума Мелба на 4 ноември в зала 1 на "Топлоцентрала" в София.

Studio Najbrt / Студио „Найбърт“ е водещо чешко студио за графичен дизайн, което от 1994 г. създава визуални идентичности, книги, плакати, изложби, уеб страници и приложения за чешки и международни клиенти. Характеризира се с професионализъм, изразителен и често закачлив подход, които му носят редица награди и вниманието на специализирани издания от цял свят. 

Редизайнът на визуалната идентичност на Чешки центрове е един от оригиналните проекти на Studio Najbrt. Целта е да се опростят и минимизират използваните елементи, които се увеличиха през годините. Червеният и син код на националното знаме са унифицирани в чешките институции с новата визуална идентичност. Това носи ясна идентификация за всички клонове на чешките центрове по целия свят.

 

Автор:
Силвия Дерибеева, Чешки център София
Публикация:
01.11.2023 г. 10:07
Етикети:
графичен дизайнЧешки център София
Melba Design Initiatives
изложба Just Once
Studio Najbrt
Посетено:
289
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/37939-izlozhba-na-studio-najbrt-v-ramkite-na-melba-design-initiatives