Изложби

Изложба „Телевизията“

26 октомври – 30 ноември 2023 г., Библиотека на Нов български университет

Изложба „Телевизията“

◊ ИЗЛОЖБА "ТЕЛЕВИЗИЯТА"

Чрез изложба „Телевизията“ Библиотеката представя книги и статии от библиотечните колекции на Нов български университет, свързани с различни нейни аспекти. Замислена като среда за образование и междуличностна комуникация в началото на ХХ век тя се превръща в медия за излъчване на новини и различни по характер предавания по целия свят.

Повод за изложбата е Световния ден на телевизията, който се отбелязва на 21 ноември.

Към изложбата е съставена библиография и всеки, който проявява интерес към нея, може да пише на имейл library@nbu.bg и ще я получи безвъзмездно до 30 ноември 2023 г.

В избраната библиография има 103 библиографски описания, някои с препратки към съдържания на книги в библиотечния каталог на НБУ. Включени са библиографски описания на книги, глави от книги и статии от колекциите „Academic Search Complete“, „eBook Academic Collection“ и „eBook Open Access“ на EBSCO, JSTOR, ScienceDirect, Central аnd Eastern European Online Library (CEEOL), Emerald, Taylor & Francis eBooks, WARC, документи с открит достъп от CORE и SpringerOpen.

Сред изложените документи са изданията на Нов български университет „Четвъртата възможност - университетска телевизия“ и „Телевизионното програмиране в общия аудиовизуален контекст“ и двете на Иво Драганов, „Телевизията – културна индустрия“ от Михаил Мелтев, „Възникване и развитие на радиото и телевизията в България: Публичноправни аспекти“ от Райна Николова, „Българска телевизионна журналистика: Телевизия и публична комуникация, история“ на Поля Иванова, „Тайните на телевизията“ от Кеворк Кеворкян, „Открита ли е телевизията?: Кратка история и теория на телевизионната комуникация“ от Владимир Михайлов, „Аудио-визията: Производство, разпространение, показване“ от Стойко Петков.

 

Автор:
Център за книгата
Публикация:
26.10.2023 г. 15:02
Етикети:
Владимир МихайловМихаил МелтевБиблиотека на НБУНБУ
Стойко Петков
Кеворк Кеворкян
Поля Иванова
Райна Николова
Иво Драганов
„Телевизията“
Посетено:
311
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/37905-izlozhba-televiziyata