Изложби

Галерия "Възраждане" представя проф. Бисер Дамянов

С "Преди и след вятъра" - изложба живопис

◊ ПОКАНА

На 10 октомври 2023 г., вторник, от 18:00 ч. галерия "Възраждане" Ви кани на изложба живопис „Преди и след вятъра“ на проф. Бисер Дамянов.

Творбите ще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 30 октомври 2023 г. 
Или във виртуалния албум на изложбата тук:  https://online.fliphtml5.com/djhgs/nlrt/            

 Очакваме Ви!

"С новата си изложба Бисер Дамянов отваря пред нас екрана на своя живописен свят с магичен замах. Толкова нежност, поетичност и илюзорност отдавна не бях виждала събрани на едно място. Като кадри от любовно романтичен филм се редят пред зрителя картините. Човеците, откъснати от земното притегляне, се реят магично в своите духовни и душевни приключения. Приказни градове и пейзажи са запечатани с печата на любовни прозрения, изискани копнежи, духовни послания, които копнеят за взаимност от страна на зрителя.

Пред тези платна човек се чувства избран, извисен, облагороден!"

                                   Краси Алексиева, 2023 г.


Повече за проф. Бисер Дамянов:

Роден през 1955 г. в Пловдив. Професор, доктор по изобразително изкуство, художник-график-дизайнер. През 1982 г. завършва Художествената академия в София, специалност „Графика“ при проф. Петър Чуклев. От 1982 до 1985 г. е преподавател в Средното художествено училище за сценични кадри в Пловдив. Негови художествени творби притежават СГХГ; ХГ – Пловдив; ХГ – Смолян; частни колекции в Англия, Канада, Франция, Австрия, Америка. Член е на Дружеството на пловдивските художници от 1983 г., а на СБХ - от 1984 година. От 2003 до 2005 г. е председател на пловдивското дружество. Автор е на над 55 научни статии и студии, публикувани в списания и сборници; на множество рецензии и отзиви. Има осъществени 8 самостоятелни изложби и множество участия в общи международни изложби, биеналета и др. Автор е на илюстрации и графичен дизайн на художествена, научна и учебна литература, на фирмени знаци и визуална реклама.

Автор:
Сим Алексиев
Публикация:
03.10.2023 г. 14:11
Посетено:
309
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/37757-galeriya-vazrazhdane-predstavya-prof-biser-damyanov