Изложби

28 години галерия "Възраждане"!

Празник с изложбата "Приказка безкрай" на Ангел Герджиков

◊ ПОКАНА

28 години галерия "Възраждане"!

На 29 август 2023 г., вторник, от 18:00 ч. галерия "Възраждане" Ви кани на своя 28 рожден ден! Ще отбележим празника с изложба живопис „Приказка безкрай“ на Ангел Герджиков. Творбите ще можете да разгледате на живо, в салона на галерията, също така на сайта и на фейсбук страницата на галерията през следващите три седмици – до 18 септември 2023 г.
         Очакваме Ви.

Част от изложбата можете да разгледате и тук: https://online.fliphtml5.com/djhgs/yiot/

За рождения ден на галерията и навлизането ѝ в двадесет и деветата ѝ годишнина Ангел Герджиков е сътворил омайна серия от живописни приказки, които, събрани заедно, съставляват емблематичния творчески свят на художника. Магията на неговите знакови пейзажи ни помагат да забравим за малко (или много?) прозаичните изстъпления в живота ни и да припознаем в картините собствените си въжделения за нещо по-добро и по-красиво. А неговите прословути човеци все така ни провокират да се попитаме хора ли сме или овце.

                                               Краси Алексиева, 2023 г.

Биография на Ангел Герджиков:

Ангел Герджиков е роден през 1969 г. в гр. Пловдив. Завършва Националната художествена гимназия „Цанко Лавренов“ през 1988 г. Продължава образованието си във ВТУ „Св. св. Кирил и Методий” до 1995 г., специалност Живопис в класа на проф. Никола Русчуклиев. Член е на Дружеството на Пловдивските художници. Има над 30 самостоятелни изложби и многобройни участия в общи. Живее и работи в гр. Пловдив. Носител на наградата „Пловдив“ за 2019 г. на гр. Пловдив за постижения в областта на живописта и наградата „Възраждане“ за 2022 г. на галерия "Възраждане".

Автор:
Сим Алексиев
Публикация:
23.08.2023 г. 13:44
Етикети:
Пловдивгалерия "Възраждане"изложбаживопис
Ангел Герджиковов
„Приказка безкрай“
Посетено:
673
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/37514-28-godini-galeriya-vazrazhdane