Изложби

Авторски тур с Юлиян Табаков в изложбата "GENESIS"

16 август 2023, 18:00 ч.аса, Градска художествена галерия "Борис Георгиев" - Варна

◊ ПОКАНА

Авторски тур с Юлиян Табаков в изложбата "GENESIS"

На 16 август от 18:00 ч. Градската художествена галерия "Борис Георгиев" - Варна, организира авторски тур, в който Юлиян Табаков ще представи изложбата си от проекта "GENESIS". Художникът ще обърне вниманието на посетителите и на текстовете от проекта, както и на късометражния филм / видео "VACUUM". Ще последва беседа с автора в стил “закуска на тревата” сред елементите на произведението “За спасителите и спасените”. Художникът ще сподели своя начин на мислене в изграждането на отделните произведения, и начина, по който е решено експозиционното пространство.

"Изложбата е най важното произведение от самата изложба - признава Юлиян Табаков. - В самата беседа ми се иска да предизвикам откровен разговор за изкуството и нашето отношение към него, от страна и на хората които го създават и тези, които го администрират, организират, както и от страна на самата публика. Творческият акт, резултатът от него, също и неговото представяне и съзерцаване, свързват всички участници в едно по своеобразен начин, нещо в което все повече се убеждавам."

Още за проекта вижте във Фейсбуук страницата на ГХГ - Варна:
https://www.facebook.com/Varna.City.Art.Gallery

Интервю с Юлиян Табаков тук: https://kulturni-novini.info
 
Още културни събития във Варна открийте в ArtVarna.Net - Артистична Варна в новини, отзиви и пристрастия. Харесайте нашата страница във Facebook, за да научавате първи най-новото:

https://www.facebook.com/ArtVarnaNet
www.artvarna.net

Автор:
Нина Локмаджиева
Публикация:
13.08.2023 г. 18:03
Посетено:
357
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/37479-avtorski-tur-s-yuliyan-tabakov-v-izlozhbata-genesis