Изложби

Fat Plants

Галерия Пистолет - 2007

Fat Plants


◊ СЪБИТИЕТО

FAT PLANTS -
третата съвместна изложба на живеещите във Виена автори: Карин Фошар, Лазар Лютаков, Михаел Вайдхофер

06.-21.04.2007

Откриване: 4 април 2007, 19.00
Галерия Пистолет
Лозенец, ул. "Васил Кирков" № 29


◊ ЗА ИЗЛОЖБАТА И АВТОРИТЕ

Сукулентите са растения, които в процеса на адаптиране към климатичните условия са развили способност да задържат вода и така да реагират на дълготрайни периоди на суша.

Такава резистентност откриваме и в усилията на галерия Пистолет да проявява активност в условия на усложнен културно-политически климат.

Подобно на приспособяемостта на сукулентите към околната среда реагират и показаните произведения на изложбения контекст, развивайки разнообразни методи за неговото интегриране към структурата на творбата.

Серията от рисунки на Kaрин Фошар тематизира цвете, притежаващо ясно изразена символна тежест и съставляващо важна част от българския експортен продукт. Това нейно изследване върху различните видове рози, носещи имена на известни личности, изгражда противоречиви смислови връзки.

Едно от произведенията на Лазар Лютаков представлява репродукция на определен вид градска украса, широко разпространена и в България. В употребата на стари автомобилни гуми за направата на градински саксии откриваме стремежа на населението да създава с прости средства красота в общественото жизнено пространство.

Михаел Ваидхофер импортира една празна кутия като ръчен багаж при полета си от Австрия до България. Нейните размери отговарят на максимално позволените за внасяне в самолет от пътник.
Автор:
eskimo eskimo
Публикация:
29.03.2007 г. 22:00
Посетено:
443
Линк:
https://kulturni-novini.info/sections/2/news/3739-fat-plants